iOS 6 al op meer dan 20% van iOS-apparaten geïnstalleerd

iOS 6 blijkt sneller dan verwacht te worden geïnstalleerd door gebruikers. Analysebureau Apsalar becijferde dat iOS 6 twee dagen na de lancering al op 20% van de iOS-apparaten was geïnstalleerd. Meest indrukwekkend is wel de vergelijking met iOS 5 na twee dagen: vorig jaar had nog maar 9% de update naar de nieuwste iOS-versie uitgevoerd, […]

ios6iOS 6 blijkt sneller dan verwacht te worden geïnstalleerd door gebruikers. Analysebureau Apsalar becijferde dat iOS 6 twee dagen na de lancering al op 20% van de iOS-apparaten was geïnstalleerd. Meest indrukwekkend is wel de vergelijking met iOS 5 na twee dagen: vorig jaar had nog maar 9% de update naar de nieuwste iOS-versie uitgevoerd, nu is dat ruim tweemaal zoveel. Het blijkt uit onderstaande grafiek en het is goed nieuws voor appontwikkelaars. Zij hoeven straks minder rekening te houden met mensen die nog oude versies van iOS gebruiken.


Daardoor hoeven ze minder ontwikkeltijd te besteden en support te verlenen aan mensen die nog oude iOS-versies draaien, waardoor bepaalde functionaliteit van een app niet goed werkt. Apsalar gebruikte grote aantallen om iDevices om het percentage in onderstaande grafiek te bepalen: 6,3 miljoen iOS-apparaten met iOS 6 en 2,2 miljoen met iOS 5. Het percentage van 20% lijkt misschien weinig, gezien het fanatisme waarmee lezers van iPhoneclub op 19 september meteen probeerden te updaten, maar vergeleken met andere mobiele besturingssystemen gaat het verbazingwekkend vlot. Bij Android moeten gebruikers eerst wachten tot hun toestelmaker of provider een update beschikbaar heeft gesteld, waardoor het percentage de eerste maanden na het beschikbaar stellen van de eerste updates niet boven de 10% komt.

ios-6-adoption

iOS 6 kwam op 19 september 2012 beschikbaar en bevat nieuwe functies zoals een veel bekritiseerde Apple Kaarten-app, meer functies voor Siri (ook in het Nederlands) en een Niet Storen-functie (Do Not Disturb).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
22 september 2012 om 18:58
Onderwerp
Categorie
iOS
65 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.