iOS 6.1 beta beschikbaar voor ontwikkelaars (update)

iOS 6.1 beta is vanaf nu beschikbaar voor ontwikkelaars. De firmware bevat verbeterde zoekmogelijkheden voor Map Kit.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

ios-6-1-betaApple heeft iOS 6.1 beta beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Eerder vandaag was al de release van iOS 6.0.1 voor gewone gebruikers, waarin geen nieuwe functies werden geïntroduceerd, maar wel een reeks fouten zijn opgelost. De betaversie van iOS 6.1 geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om hun apps alvast te testen op de komende nieuwe firmware. De beta is beschikbaar voor iPhone, iPad en iPod touch. Ook Xcode 4.6 beta is nu te downloaden in het Developer Portal.

Apple meldt aan de ontwikkelaars dat het zoeken in Map Kit is verbeterd. In het Map Kit-framework kunnen apps nu zoeken naar mapgebaseerde adressen en interessante plaatsen (POI’s). Zodra er meer bekend is over mogelijke nieuwe functies in iOS 6.1 zullen we dat hier melden. Volgens geruchten komt de officiële versie van iOS 6.1 pas na de feestdagen beschikbaar.

Update: Inmiddels lijken er een aantal verbeteringen te zijn gevonden. Zo is in de Kaarten-app een knop toegevoegd waarmee je problemen kunt melden. Dit kan al in iOS 6, maar de nieuwe knop staat prominenter in beeld. De muziekknoppen om het ontgrendelscherm van de iPhone zijn ook enigszins veranderd: dit zijn nu zilveren knoppen die staan verspreid over de volledige breedte.

Let op! Beta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen niet gebruikt worden door gewone gebruikers tenzij de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-betasoftware.
Apple heeft iOS 6.1 op maandag 28 januari beschikbaar gesteld voor alle ondersteunde iOS-apparaten. Meer hierover lees je in het volgende artikel: Apple brengt iOS 6.1 uit met verbeteringen LTE, Siri en iTunes Match.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 15:05
Categorie iOS
Onderwerpen firmware, ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.