Pinch: groter scherm maken door iPhones en iPads te verbinden

Onderzoekers aan de Universiteit van Technologie in Tokio hebben Pinch getoond, een methode om een app verspreid over meerdere schermen te tonen.

PinchOnderzoekers aan de Universiteit van Technologie in Tokio hebben Pinch getoond, een interfacetruc voor bijvoorbeeld iPhone-apps die het makkelijk maakt om een app verspreid over meerdere scherm te tonen. Door twee iPhones naast elkaar te leggen en met een knijpbeweging over beide scherm te vegen, herkennen de apps op de aparte iDevices elkaar. Hierdoor kan bijvoorbeeld een video worden getoond op een groter oppervlak, of een spelletje worden gespeeld op meerdere schermen.

Op het moment zijn er al een aantal apps die met behulp van trucs zien of er naast zich een andere iDevice bevindt. Zo kunnen gebruikers van de iPhone-app Bump twee iPhones tegen elkaar aan boksen om informatie uit te wisselen. Pinch maakt gebruik van een simpele interface-optie om iPhones met elkaar te koppelen. Door de scherm aan elkaar te ‘knijpen’ kun je de iDevices op iedere gewenste manier neerleggen. Op deze manier hoeven twee iDevices niet per se recht tegen elkaar aan te liggen.

De onderzoekers hebben hun idee aangeboden bij een aantal app-ontwikkelaars, zodat zij er ook gebruik van kunnen maken. Een aantal ontwikkelaars zou al met de universiteit in zee zijn gegaan. Er lijken echter nog geen praktijkvoorbeelden in de App Store te staan.

Via DigInfo.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2012, 7:35
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.