HypedMusic: muziek luisteren met gratis iPhone-app

HypedMusic voor iPhone laat je gratis muziek zoeken en aan playlists toevoegen. De iPhone-app heeft zijn gebreken, maar is wel gratis.

HypedMusic iPhone headerDe nieuwe applicatie HypedMusic laat je muziek zoeken en toevoegen aan afspeellijsten, die je vervolgens onbeperkt kan luisteren. Zelden is zoiets gratis. Bij Spotify betaal je er bijvoorbeeld 10 euro per maand voor en in andere applicaties als het Nederlandse Tunecast of The new Tubebox krijg je er een dataverbruik-onvriendelijke YouTube-video bij. HypedMusic is echter geheel gratis. De app is doodsimpel maar effectief: je zoekt met het rechter tabblad, benadert je playlists in het linker tabblad en met de centrale bedien je het nummer dat nu speelt.

Als je denkt: wat een groot prijsverschil tussen Spotify en HypedMusic, weet dan dat het ergens vandaan komt. Waar Spotify een gigantische eigen database heeft opgebouwd, doorzoekt HypedMusic enkel muziek die gratis op het web te vinden is. Het verschilt per artiest hoeveel muziek je vindt. De meeste artiesten hebben maar een paar actuele nummers te geef op internet. Ed Sheeran bijvoorbeeld beloont rijkelijk met een scala aan nummers, waar Alt-J maar drie verschillende nummers laat zien. Bij een band die lang meegaat, zie je helaas niet veel oud werk.

HypedMusic playlist HypedMusic muziek afspelen

Dan is er nog iets dat je voor lief moet nemen. HypedMusic kan niet overweg met alle resultaten die het zelf vindt. Als het goed gaat, tik je een resultaat aan en bepaal je daarna de playlist. Na een kleine laadanimatie waarin het nummer wordt toegevoegd, ben je dan klaar. Andere keren zie je de melding dat een bestandstype niet geschikt is voor de applicatie. Onze proef toont echter aan dat het goed mogelijk is dat je hetzelfde nummer tientallen keren vindt, en een andere kan het zomaar wél doen.

De app laat zich prettig snel bedienen. Je hebt een internetverbinding nodig om de muziek in de app te beluisteren. Het voordeel daarvan is dat de playlist niet van je schijfruimte af gaat, zoals wel het geval is in bijvoorbeeld Tunecast. Het nadeel is dat er soms stiles vallen omdat liedjes ingeladen moeten worden. HypedMusic geeft je verder de optie om met Facebook in te loggen zodat je de afspeellijsten kan synchroniseren met de HypedMusic-website. De muziek blijft doorspelen op de achtergrond.

HypedMusic heeft zijn tekortkomingen waar je je op moet instellen en is niet vrij van foutmeldingen, maar geeft zeker meer dan waar voor zijn geld: de app is gratis.

Downloaden: HypedMusic (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 januari 2013, 15:07
Categorie Apps
Onderwerpen muziek, playlist, tunecast

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.