iOS 6.1 bèta 3 nu beschikbaar voor ontwikkelaars

Apple heeft iOS 6.1 beschikbaar gesteld voor ontwikkelaars.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

ios 6-1 beta 3Apple heeft iOS 6.1 bèta 3 uitgebracht voor ontwikkelaars. Wat voor nieuwe functies er in de nieuwe bètaversie te vinden zijn, zullen we laten weten zodra er meer bekend is. Zoals bij eerdere bèta’s moet je bij Apple als ontwikkelaar geregistreerd staan om deze nieuwe versie te downloaden. Je kunt de bèta vinden via het Apple Dev Center, al melden ontwikkelaars ons dat de download momenteel alleen nog over-the-air mogelijk is.

Apple bracht op 1 november de eerste bèta van iOS 6.1 uit, vlak nadat iOS 6.0.1 voor iedereen werd vrijgegeven. Een tweede testversie volgde op 12 november. Tot nu toe zagen we een aantal kleine veranderingen voorbijkomen in bètaversies: zo zijn de muziekknoppen op het ontgrendelscherm veranderd, heeft Passbook een standaardkaart die uitlegt wat je er allemaal mee kunt en is het duidelijker hoe je een probleem in Apple’s Kaarten-app kunt aankaarten. Apps geoptimaliseerd voor iOS 6.1 zouden ook beter kunnen zoeken in het Map Kit-framework, waarmee een ontwikkelaar Apple’s kaartendienst zelf kan gebruiken.

Apple geeft altijd bètaversies van nieuwe iOS-versies uit zodat ontwikkelaars alvast hun applicaties ermee kunnen testen voordat Apple de firmware-update uitbrengt. Hierdoor kunnen apps wellicht sneller worden geoptimaliseerd voor iOS 6.1.

In de derde beta van iOS 6.1 met buildnummer 10B5117b zijn weinig vernieuwingen ontdekt. Wel vraagt Apple bij het eerste gebruik niet alleen maar naar een wachtwoord, maar ook naar e-mailadressen en telefoonnummers voor iMessage en Facetime.

Let op! Bèta’s van iOS 6 zijn niet bedoeld voor dagelijks gebruik en kunnen alleen gebruikt worden door gewone gebruikers als de UDID van het iOS-apparaat bij Apple staat geregistreerd. Het is niet toegestaan om te vragen naar en/of het uitwisselen van UDID’s en downloadlinks naar de iOS 6-bètasoftware.
Apple heeft iOS 6.1 op maandag 28 januari beschikbaar gesteld voor alle ondersteunde iOS-apparaten. Meer hierover lees je in het volgende artikel: Apple brengt iOS 6.1 uit met verbeteringen LTE, Siri en iTunes Match.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 29 januari 2013, 15:05
Categorie iOS
Onderwerp ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.