‘iOS 6.1.2 na een week al populairste iOS-versie’

Een week na verschijning is iOS 6.1.2 al de populairste iOS-versie. Dat terwijl de update alleen bugfixes bevatte.

iOS 6.1.2Een week na verschijning is iOS 6.1.2 de populairste versie van het iOS-besturingssysteem. Dit stelt onderzoeksbureau Chitika op basis van data afkomstig van “tientallen miljoenen” iDevices die contact maakten met advertenties van Chitika. iOS 6.1.2 is volgens de gegevens de meest gebruikte versie van iOS 6 en ook eerdere iOS-versies zijn minder populair. Het flinke aantal iOS 6.1.2-gebruikers in zo’n korte tijd is opmerkelijk: het betreft immers een bugfix-update.

iOS 6.1.2 zou binnen 48 uur ongeveer even vaak zijn geïnstalleerd als iOS 6. Dat terwijl iOS 6 een flink aantal nieuwe functies bevatte en al lange tijd werd verwacht. Wat het grote aantal iOS 6.1.2-installaties veroorzaakt is niet helemaal duidelijk. Het feit dat een jailbreak op iOS 6.1.2 gelijk al mogelijk was kan natuurlijk een rol hebben gespeeld.

iOS 6.1 lost problemen met Exchange-servers op, waardoor de iPhone constant verbinding probeerde te maken en zowel de iPhone-accu als de servers problemen hadden. Een oplossing voor de codeslot-exploit werd nog niet geboden: deze wordt in iOS 6.1.3 geïntroduceerd.

Chitika 1

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 februari 2013, 11:01
Categorie iOS
Onderwerp ios 6

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.