‘Apple bestelt retinaschermen iPad mini 2’

Apple heeft retinaschermen voor de iPad mini 2 besteld. Dit beweren bronnen tegenover de Aziatische site ETNews.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPad mini 2Inmiddels wijst nog een gerucht op een retinascherm in de volgende iPad mini: volgens ETNews heeft Apple inmiddels een order geplaatst voor de nieuwe displays bij meerdere fabrikanten, waaronder LG Display en Japan Display. Geruchten wijzen al lange tijd op een retinascherm in de iPad mini 2: in december doken er nog verhalen op bij Aziatische fabrikanten die werken aan backlights voor de volgende iPad mini.

Volgens ETNews zouden de schermen ook voor de derde generatie iPad mini bedoeld kunnen zijn. Apple zou daar dan wel zeer vroeg mee zijn, aangezien de iPad mini 2 nog niet eens op de markt is verschenen. Het lijkt daarom aannemelijker dat het hier gaat om de iPad mini 2. Een retinascherm in de iPad mini zou een resolutie van 2048 bij 1536 mogelijk maken, met volgens ETNews een pixeldichtheid van 400ppi. Dit is flink wat hoger dan de eerder genoemde 324ppi.

Bij geruchten is een korrel zout altijd op zijn plaats. Wat Apple precies doet weten we pas zeker na het eerstvolgende iPad-evenement, dat wellicht in maart plaats zal vinden. Dit was immers bij eerdere iPad-evenementen ook het geval. De bestelde retinaschermen en de eerder opgedoken iPad mini 2-achterkant suggereren wel dat Apple zich al in de productiefase bevindt.

Lees meer over de iPad mini 2 in ons dossier iPad mini 2.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 augustus 2013, 13:29
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen ipad mini 2, iPhoneclub, retinascherm, twitter

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.