iOS 5 GM (un)tethered te jailbreaken met redsn0w 0.9.9b3 (jailbreak)

Het iPhone Dev Team heeft redsn0w 0.9.9b3 uitgebracht, waarmee iOS 5 GM direct te jailbreaken is. Afhankelijk van je toestel is de jailbreak tethered of untethered.

iOS 5 jailbreak met redsn0wHet iPhone Dev Team heeft de jailbreaktool redsn0w een update gegeven naar versie 0.9.9b3. De update van redsn0w voegt ondersteuning toe voor de Gold Master van iOS 5, zonder dat je daarvoor nog over iOS 5 beta 7 hoeft te beschikken. De Gold Master is de laatste release van iOS 5 die zal verschijnen voordat definitieve versie van iOS 5 op 12 oktober beschikbaar zal worden gemaakt. iOS 5 GM vereist geen geregistreerde UDID, maar heeft wel een beperkte houdbaarheid.

De jailbreak van iOS 5 GM is tethered op iPhone 3GS met de nieuwe bootrom, iPhone 4, derde en vierde generatie iPod touch en de originele iPad. Op de iPhone 3GS met de oude bootrom is de jailbreak untethered. De jailbreak kan niet worden uitgevoerd op de iPad 2 of de iPhone 4S. Een untethered jailbreak van iOS 5 voor alle iDevices zal vermoedelijk worden verzorgd door het Chronic Dev Team en wordt in ieder geval niet verwacht voordat de iPhone 4S uit is.

Cydia op iOS 5

Wanneer je een jailbreak van iOS 5 GM uitvoert kun je geen gebruik meer maken van de mogelijkheid om Over The Air (OTA) te updaten naar de definitieve versie van iOS 5 wanneer deze beschikbaar wordt gemaakt. Specifiek voor Windows-gebruikers heeft het iPhone Dev Team nog een kleine nieuwe feature toegevoegd aan redsn0w: als je redsn0w.exe hernoemt naar een bestandsnaam die de term boot bevat (zoals justboot.exe) dan zal de jailbreaktool automatisch in de “Just boot tethered” modus worden opgestart.

redsn0w 0.9.9b3 is te downloaden op de iPhone Dev Team blog (Mac OS X & Windows). Recent zijn er allerlei nieuwe functies aan de jailbreaktool toegevoegd, waarover je meer kunt lezen in dit artikel.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 oktober 2011, 20:05
Categorie Jailbreak
Onderwerpen ios 5, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.