iOS 5 bevat geheime autocorrectiebalk – zo activeer je het

iOS 5 blijkt een verborgen autocorrectiefunctie te bevatten, die vergelijkbaar is met Android. Bij het intikken van een paar letters krijg je suggesties in beeld.

autocorrectie-keyboardiOS 5 bevat meer verrassingen dan verwacht. Na de mogelijkheid om een panoramafoto te maken, blijkt er nu ook een verborgen autocorrectie-balk aanwezig. De balk lijkt op een functie die al in Android aanwezig is: bij het intikken van een woord krijg je een reeks suggesties te zien. Je kunt daaruit kiezen, met als resultaat dat je sneller teksten invoert. Al na een paar letters krijg je het gewenste woord in beeld. Tik je in het voorbeeld hiernaast ‘Hel’ in, dan verschijnen in het Engels de opties: Gel, Help, He’ll en meer. De normale autocorrectie-popup verschijnt niet meer. Je kunt de functie zonder jailbreak activeren.

Overigens zat deze functie in feite al in iOS, want het Japanse toetsenbord bevatte een soortgelijke balk met woordsuggesties. Door op een pijltje te drukken krijg je meer woordsuggesties in beeld, zoals onderaan dit artikel is te zien. Waarschijnlijk ligt de oorsprong ook in het Japanse toetsenbord, dat nu is uitgebreid naar westerse talen. De autocorrectie-balk is overigens nog geen stabiele functionaliteit; het iOS Springboard kan crashen tijdens het gebruik.

Je kunt de functie activeren als je de volgende stappen doorloopt:

  1. Download iBackupBot.
  2. Maak een back-up van je iPhone in iTunes.
  3. Open iBackupBot, zoek naar de back-up en laad deze.
  4. Blader naar Library/Preferences/com.apple.keyboard.plist en open het bestand. Als de software niet geregistreerd is moet je op Cancel drukken om te openen.
  5. Voeg toe: <key>KeyboardAutocorrectionLists</key>&#60string&#62YES&#60/string&#62.
  6. Sla de wijzigingen op en set de backup terug vanuit iBackupbot.

De verborgen autocorrectiebalk werd ontdekt door Sonny Dickson.

japans-toetsenbord

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 november 2011, 8:55
Categorie iOS
Onderwerpen autocorrectie, ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.