iOS 5 beta 7 voor ontwikkelaars verschenen

Apple heeft iOS 5 beta 7 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars. Deze up
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iOS5-Beta7-Software-UpdateApple heeft zojuist iOS 5 beta 7 beschikbaar gesteld aan ontwikkelaars via een over-the-air update. De update bevat volgens Apple alleen bugfixes en verbeteringen. Als je een update wilt uitvoeren en een wachtwoord hebt ingesteld op je iPhone, zul je deze eerst moeten verwijderen voordat je beta 7 kunt installeren. Doe je dit niet, dan moet je iMessage weer handmatig inschakelen, zo valt te lezen in de changelog van iOS 5 beta 7. Na de installatie van iOS 5 Beta 7 kun je het wachtwoord weer inschakelen.

De changelog noemt verder vooral technische zaken, zoals het controleren van applicaties op gebruik van private API’s. Deze zijn niet toegestaan door Apple. Vanaf beta 7 zijn de eisen voor het definiëren van container identifier strings in applicaties gewijzigd. Nieuw is ook dat je bij het restoren van een iPhone 3GS of iPod touch derde generatie naar beta 7 deze eerst in DFU-mode moet zetten. Jailbreakers weten hoe dit werkt. Eventueel kun je de restore ook over-the-air laten plaatsvinden. Vanaf nu is de ondersteuning voor het runnen en debuggen van applicaties met iOS-versies ouder dan 4.2 optioneel geworden in de iOS 4.3 Simulator.

Klinkt het allemaal te technisch? Besef dan, dat iOS 5 voor het grote publiek pas in het najaar van 2011 beschikbaar komt. Omdat het inmiddels al de 7e betaversie voor ontwikkelaars is, is het ook logisch dat er nauwelijks meer grote, nieuwe functies worden toegevoegd.

Verdere verbeteringen en wijzigingen zullen we melden zodra ze zijn ontdekt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2011, 1:56
Categorieën Apps, iOS
Onderwerp ios 5

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.