cava-22-san-francisco

Apple raakt opnieuw prototype iPhone kwijt in een bar

Apple is opnieuw een prototype iPhone kwijt geraakt. Eind juli liet een medewerker van Apple een nog niet uitgebrachte iPhone slingeren in de bar Cava 22 in San Francisco.

cava-22-san-franciscoVoor de tweede keer heeft Apple-medewerker een prototype-iPhone in een café laten rondslingeren. Dat beweert althans CNET op basis van informatie van de politie, maar de telefoon in kwestie is nog steeds spoorloos. De iPhone raakte zoek in Cava 22, een Mexicaanse tequila-lounge in Mission District, een wijk in San Francisco. Het gebeurde eind juli en twee dagen later namen Apple-medewerkers contact op met de politie in San Francisco, om de vermissing te melden.


Het apparaat was volgens de medewerkers “onbetaalbaar” en Apple wilde alles op alles zetten om het apparaat veilig terug te krijgen. Details over het apparaat, zoals het uiterlijk en welke iOS-versie erop draaide, zijn nog steeds niet bekend. Apple wist zelf de locatie van de iPhone te achterhalen en stuurde de politie en onderzoekers van Apple erop af. De bewoner van het huis, een twintiger, gaf wel toe dat hij in Cava 22 was geweest op de avond dat de iPhone zoek raakte, maar ontkende iets te weten van een telefoon. Hij gaf toestemming tot een huiszoeking, die echter niets opleverde: de telefoon was nog steeds zoek. Het is onbekend of Apple de telefoon ooit terug heeft gezien. In ieder geval heeft Apple na de vermissing geen aangifte gedaan, aldus een woordvoerder van de politie in San Francisco.

Vorig jaar liet een Apple-medewerker een prototype iPhone slingeren in een bar in San Francisco. De vinder verkocht het toestel aan gadgetsite Gizmodo, waarna al snel foto’s van het apparaat online verschenen. Het prototype bleek uiteindelijk erg te lijken op de iPhone 4, die kort daarop op de markt kwam. Voor Gizmodo liep alles met een sisser af: zij zullen niet worden vervolgd, maar de vinder en de persoon die de telefoon aan Gizmodo verkocht hangt wel een straf boven het hoofd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2011, 22:41
Categorieën Achtergrond, Geruchten, iDevices
Onderwerpen kwijt, prototype, zoeken
49 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.