TomTom voor iPad vanaf dit najaar beschikbaar

TomTom gaat de iPhone-app voor navigatie aanpassen voor de iPad. In het najaar zal de app beschikbaar komen op de iPad, maar op de IFA in Berlijn is nu al een preview te zien.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

tomtom nederlandTomTom laat deze week op de IFA-beurs in Berlijn voor het eerst de TomTom-app voor de iPad zien. De al langer bestaande TomTom-app voor de iPhone zal worden omgezet naar een universele app, geoptimaliseerd voor het grotere scherm van de iPad, met een verbeterde schermresolutie, scherpere weergave en bedieningsmogelijkheden die speciaal zijn afgestemd op de iPad. Gebruikers van de iPhone-versie kunnen deze versie gratis downloaden op hun iPad. De nieuwe TomTom-app is vanaf de herfst van 2011 beschikbaar. Ga je deze week naar de consumentenelektronicabeurs IFA 2011 in Berlijn, dan kun je de nieuwe iPad-app alvast bekijken in hal 9, stand 209.

Screenshots van de nieuwe app verschijnen op een later moment nog op het officiële Flickr-kanaal van TomTom. Concurrent Navigon biedt sinds december 2010 navigatiesoftware voor de iPad aan. Ook bij Navigon is gekozen voor een universele app, zodat mensen die de iPhone-app al hadden gekocht niet opnieuw hoeven te betalen voor installatie op de iPad.

tomtom-ipad

tomtom-stand-ipadOpvallend is dat TomTom-topvrouw Corinne Vigreux (Managing Director Consumer) nog in een interview zei, dat het bedrijf niet van plan is om navigatiesoftware voor de iPad uit te brengen: “We geloven niet dat er een markt is voor de iPad als navigatieapparaat. Het is te groot. Er zijn problemen met het veilig bevestigen in de auto, zonder de blik op de weg te belemmeren. Het scherm is niet goed genoeg om bij de variabele lichtcondities in de auto te bekijken.” Nu heeft TomTom die mening bijgesteld. In het persbericht zegt Vigreux: “We hebben geluisterd naar onze klanten. Om tegemoet te komen aan hun behoeften hebben we de TomTom App geoptimaliseerd voor de iPad. Gebruikers beschikken nu over één applicatie voor alle apparaten met het Apple-besturingssysteem.”

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 september 2011, 10:50
Categorie iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.