iOS 5.1.1 uitgekomen voor iPhone, iPad en iPod touch

Apple heeft zojuist iOS 5.1.1 beschikbaar gesteld voor de iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPad, iPad 2 en derde en vierde generatie iPod touch. De update kan zowel via iTunes als over-the-air worden geïnstalleerd.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iOS 5Apple heeft zojuist iOS 5.1.1 uitgebracht, een update die vooral bugfixes bevat. iOS 5.1.1 is te installeren op de iPhone 4, iPhone 4S en iPhone 3GS. Ook de derde en vierde generatie iPod touch en alle iPad-modellen zijn geschikt voor deze update. Er zijn twee manieren om iOS 5.1.1 te installeren: door je iPhone aan te sluiten op een computer waarop iTunes is geïnstalleerd, of door de firmware draadloos (over-the-air) binnen te halen.


Alle wijzigingen vind je hieronder:

  • Verbeterde betrouwbaarheid bij het gebruik van de HDR-optie voor foto’s die worden gemaakt via de knop op het toegangsscherm
  • Oplossingen voor problemen die ertoe konden leiden dat niet kon worden overgeschakeld tussen 2G- en 3G-netwerken op de nieuwe iPad
  • Oplossingen voor problemen die zich in bepaalde omstandigheden konden voordoen met het afspelen van video via AirPlay
  • Verbeterde betrouwbaarheid bij het synchroniseren van Safari-bladwijzers en de leeslijst
  • Oplossing voor een probleem waarbij de melding ‘Kopen niet mogelijk’ kon verschijnen na een voltooide aankoop

Sluit je de iPhone aan op een computer, dan vind je in iTunes een knop om op updates te controleren. Je kunt ook in de instellingen van je iPhone naar Instellingen > Algemeen > Software-update gaan om de nieuwe firmware draadloos te installeren. Het kan even duren voordat de update hier of in iTunes tevoorschijn komt, aangezien hij nog maar net beschikbaar is. Zie je nog geen update klaarstaan, dan kun je het beste even een kwartiertje wachten om het opnieuw te proberen. Je kunt ook proberen de update direct te downloaden vanuit je browser.

Zoals gezegd biedt iOS 5.1.1 vooral bugfixes. Naar verluidt zouden ook een aantal jailbreak-trucs zijn aangepakt door Apple.

Heb je een jailbreak uitgevoerd, dan word je zoals gewoonlijk afgeraden om de nieuwe firmware-versie te installeren. Om zeker te weten dat je iOS 5 kunt blijven jailbreaken wanneer een untethered jailbreak eenmaal beschikbaar komt voor latere versies, is het aan te raden om gebruik te maken van TinyUmbrella om de SHSHs van je huidige firmwareversie op te slaan. De opgeslagen SHSHs kunnen gebruikt worden om op een later moment te herstellen naar de firmwareversie(s) waarvoor je deze hebt opgeslagen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 oktober 2012, 13:41
Categorie iOS
Onderwerp ios 5
90 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.