iOS 4.3 beta introduceert nieuwe gestures, brengt rotatieschakelaar terug naar de iPad

Apple heeft vanavond een eerste beta van iOS 4.3 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld waarin ondersteuning voor nieuwe gestures is opgenomen. Ook nieuw is de mogelijkheid om de schakelaar aan de zijkant van de iPad in te stellen als rotatieschakelaar of muteknop.

iOS 4.3 betaApple heeft vanavond een eerste beta van iOS 4.3 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Er zijn versies voor de 3e en 4e generatie iPod touch, de iPhone 3GS, iPhone 4 en de iPad. Versies voor de iPhone 3G en 2e generatie iPod touch ontbreken. Dit wijst er mogelijk op dat de ondersteuning voor deze toestellen niet verder gaat dan iOS 4.2, de laatste beschikbare iOS-update. Met name voor de iPad introduceert iOS 4.3 beta enkele nieuwe functionaliteiten.

Een daarvan is nieuwe multi-touch gestures (gebaren). Het betreft gestures voor vier of vijf vingers, die in de instellingen van iOS geactiveerd kunnen worden. Zo is het mogelijk om door een pinchbeweging het homescreen weer te geven of door omhoog te swipen de multitasking-tray. Naar links en rechts swipen zou het wisselen tussen applicaties mogelijk maken, zo blijkt uit de toelichting van Apple in het iOS Dev Center:

Test Multi-Touch Gestures for iPad
This beta release contains a preview of new Multi-Touch gestures for iPad. You can use four or five fingers to pinch to the Home Screen; swipe up to reveal the multitasking bar; and swipe left or right between apps. We are providing this preview before releasing them to the public to understand how these gestures work with your apps. Test them and give us your feedback on the Apple Developer Forums.

Instelbare schakelaar in iOS 4.3

Een andere nieuwe functie in iOS 4.3 is de mogelijkheid om de (rotatie)schakelaar aan de zijkant van de iPad in te stellen. Met de komst van iOS 4.2 veranderde Apple de schakelaar in een muteknop. Dit tot ongenoegen van veel iPad-gebruikers. In iOS 4.3 beta kan de gebruiker de schakelaar zelf instellen als rotatieschakelaar óf als muteknop.

Via: MacStories (1, 2)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 januari 2011, 23:53
Categorie iOS
Onderwerpen gestures, ios 4, muteknop

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.