iOS 4.3 beta aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld

Apple heeft vanavond een eerste betaversie uitgebracht van een nieuwe update voor het iOS-besturingssysteem, iOS 4.3.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

iOS 4.3 betaApple heeft zojuist een eerste beta van iOS 4.3 aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Gisteren kon je op iPhoneclub al lezen over de 3G persoonlijke hotspot-functie die in de nieuwe iOS-update aanwezig zal zijn. Vandaag werd duidelijk dat de update waarschijnlijk in maart uitgebracht zal worden. De eerste beta is beschikbaar gesteld voor iPad, iPhone 4 en 3GS en 3e en 4e generatie iPod touch. Versies voor de iPhone 3G en 2e generatie iPod touch ontbreken. Zoals Boy Genius Report vandaag al wist te melden is het buildnummer van iOS 4.3 beta 8F5148b.

Op dit moment is nog niet precies duidelijk welke nieuwe functies de nieuwe update brengt. Volgens MacStories heeft de eerste beta onder meer enkele nieuwe gestures voor de iPad: pinchen om naar het homescreen te gaan, omhoog swipen om de multitasking-tray te activeren en naar links en rechts swipen om tussen apps te wisselen. Onderstaande is een citaat van het iOS Dev Center waarin Apple de nieuwe gestures voor de iPad toelicht:

Test Multi-Touch Gestures for iPad
This beta release contains a preview of new Multi-Touch gestures for iPad. You can use four or five fingers to pinch to the Home Screen; swipe up to reveal the multitasking bar; and swipe left or right between apps. We are providing this preview before releasing them to the public to understand how these gestures work with your apps. Test them and give us your feedback on the Apple Developer Forums.

Ook is er een testversie van nieuwe software voor de Apple TV beschikbaar gesteld. Deze is bedoeld om AirPlay-functionaliteit met 4.3-applicaties te testen.

Ontwikkelaars kunnen de iOS 4.3-beta downloaden via het iOS Dev Center.

Updates:

9 to 5 Mac meldt dat de eerste beta een nieuw FaceTime-icoon heeft evenals ondersteuning voor schermvullende iAd-banners. Ook bevat de beta zoals verwacht ondersteuning voor de 3G persoonlijke hotspot-functie. Wilbert de Vries van Tweakers.net heeft dit zelfs al werkende op zijn iPhone, zo meldt hij via Twitter.
iOS 4.3 beta FaceTime-icoon

Wat de iPad betreft heeft Apple in de instellingen een optie opgenomen om een actie toe te wijzen aan de fysieke schakelaar aan de rechterzijde van het apparaat. Het is nu mogelijk om hiermee de rotatielock te activeren of deze als muteknop te gebruiken. In iOS 4.2 had Apple de standaardfunctie van deze schakelaar veranderd naar een muteknop.

schakelaar in te stellen in iOS 4.3 voor iPad

Het lijkt erop dat iOS 4.3 enkele nieuwe camera-effecten introduceert. De Italiaanse blog iSpazio ontdekte in een plist-bestand in het OS enkele verwijzingen naar filters als ‘X-Ray’, ‘kaleidoscope’, ‘light tunnel’, ‘compress’ en ‘thermic camera’. Het is echter onduidelijk waar deze effecten voor bedoeld zijn. Ze zouden deel uit kunnen maken van de camera-applicatie maar het is ook mogelijk dat ze bedoeld zijn voor een videochat-applicatie die Apple mogelijk in de toekomst zou kunnen aankondigen.

Wij betreuren deze beslissing, maar in verband met de hoge serverload door de massale wens om te reageren op dit artikel, zijn de reacties uit voorzorg gesloten. Reageren is uiteraard wel mogelijk op het forum.

Update: De reacties zijn weer opengezet. We houden de load verder in de gaten, dus het kan zijn dat de reacties onverhoopt weer moeten worden gesloten.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 januari 2011, 0:29
Categorie iOS
Onderwerp ios 4

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.