‘iOS 4.0 komt niet naar de iPad, 4.1 wel’

Volgens blogger John Gruber brengt Apple dit najaar meteen iOS 4.1 uit, een release die universele ondersteuning biedt voor alle iDevices (iPod touch, iPhone en iPad).

iOS4Afgelopen maandag lanceerde Apple iOS 4 voor de iPhone en iPod touch. Voorlopig komt die er echter niet voor de iPad. Helemaal niet, als we de doorgaans goed geïnformeerde blogger John Gruber mogen geloven. Volgens hem zal iOS 4 niet voor de iPad uitgebracht worden, maar maakt Apple dit najaar meteen de stap naar versie 4.1.

Volgens de blogger is er nooit in het geheim aan iPad OS 3.2 gewerkt en wisten dit team en het team van iOS 4 (destijds nog iPhone OS 4) precies van elkaar waar men mee bezig was. In ontwikkelingstermen is iPad OS 3.2 een zogenaamde fork, een versie afgesplitst van het origineel. Gruber merkt daarbij op dat versie 3.2 nooit bedoeld was voor de iPhone en iPod touch.

Hij verklaart dat de keuze om de iPad niet te ondersteunen met iOS 4.0 simpelweg gemaakt is vanwege de timing. De iPhone 4, die het nieuwe besturingssysteem vereist, moest deze maand in de verkoop. Het kostte minder tijd om de software alleen voor de iPhone en iPod touch uit te brengen. Apple heeft eerder al aangegeven dat iOS 4 dit najaar ook beschikbaar zal komen voor de iPad, maar volgens Gruber maakt Apple dus meteen de stap naar iOS 4.1 voor universele ondersteuning van alle iDevices (iPod touch, iPhone én iPad).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 juni 2010, 9:57
Categorieën Geruchten, iDevices, iOS

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.