ION Glasses: bril ontvangt notificaties van je iPhone

Met ION Glasses krijg je een lampje op je brilglas te zien bij binnenkomende iPhone-notificaties. De makers zamelen geld in op Indiegogo.

ION Glasses

Het is geen Google Glass, maar de ION Glasses op Indiegogo weten wel op een andere bijzondere wijze een bril aan je iPhone te koppelen. Bij ieder binnenkomend bericht krijg je in een hoek van het glas een notificatielichtje te zien, zodat je niet langer de iPhone er bij hoeft te pakken om te zien of een push afkomstig is van een e-mail, tweet of Facebook-bericht. Met knoppen bovenop de bril kun je bovendien je muziek bedienen of een foto maken met de iPhone-camera.

ION Glasses lampjeHet lampje in de ION Glasses zit eigenlijk in de zijkant van de bril. Vanaf daar wordt er op het glas geschenen zodat je in een ooghoek ziet dat er een notificatie binnenkomt. Deze LED-verlichting bevindt zich achter het transparante logo van de bril, die je daardoor ook van kleur kunt laten veranderen. Omdat het lampje op het glas wordt geschenen, is het mogelijk om eigen lenzen in het frame te laten zetten. Standaard wordt de bril geleverd met zonnebrilglazen of ongeslepen glas.

De bril verbindt via Bluetooth 4.0 met je iPhone, een techniek die zuinig genoeg is om een batterijduur tussen de drie en tien dagen te verzekeren. Wordt de verbinding verbroken, dan zullen de bril en je iPhone alarm slaan. Zo word je er aan herinnerd als je één van de twee kwijtraakt.

Een donatie van minstens 79 dollar verzekert je van één bril. De makers hopen voor 16 november 150.000 dollar in te zamelen, maar het betreft een flexibel crowdfundproject. Het geld wordt ongeacht het succes op Indiegogo afgeschreven.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 september 2013, 20:59
Categorie Accessoires
Onderwerp indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.