Interview met de makers van Rolando en Metal Gear Solid Touch

Twee interviews met de makers van twee opvallende games: Rolando is al een groot succes, Metal Gear Solid Touch is nog niet eens uit, maar lijkt ook al een groot succes te worden.

Metal Gear Solid TouchAls je van interviews met ontwikkelaars houdt kun je dit weekend terecht op twee plekken: een interview met de makers van Metal Gear Solid Touch, de game die vanaf 19 maart in de App Store te krijgen is en een interview met de iPhone-ontwikkelaar die verantwoordelijk was voor de game Rolando. MGST heeft al vaker aandacht gekregen: deze tap-and-shoot-game is afgeleid van een popuaire consolegame met dezelfde naam. De website G4 sprak met gameproducer Yasuyo Watanabe en regisseur Ikuya Nakamura over de game.

Nakamura vertelt in het interview dat ze voor een simpel maar strategisch bedieningsschema hebben gekozen, dat gebruikmaakt van de sterke punten van de iPhone en iPod touch. Je beweegt met je vinger over het scherm om in een andere richting te kijken en tapt daarna op het scherm om te vuren. Het interview van G4 is online te vinden. Metal Gear Solid Touch vanaf 19 maart te koop voor 7,99 euro.

De Daily Mail heeft een interview met Simon Oliver, bedenker van de iPhone-game Rolando. Het blijkt erg goed met de ontwikkelaar te gaan: de game is nu toe 700.000 keer verkocht en Oliver dreigt miljonair te worden. Als je die verhalen hoort, denk je als gewone klantenlezer (van de Daily Mail) misschien dat het wel heel makkelijk is om rijk te worden met iPhone-software, maar Oliver had natuurlijk wel een voorsprong: hij had een goed idee. De ontwikkelaar leerde zichzelf programmeren voor de iPhone in z’n vrije tijd, richtte zijn bedrijf HandCircus op en wist ng:moco zo gek te krijgen om de game voor de iPhone uit te brengen. Een flinke hoeveelheid promotie deed de rest.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2009, 18:35
Categorie Apps
Onderwerpen game, rolando

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.