iPhone-navigatie G-Map tijdelijk verdwenen uit App Store

G-Map is tijdelijk verdwenen uit de App Store, in afwachting van verbeteringen zoals gesproken aanwijzingen. Heeft het iets te maken met de iPhone-firmware 3.0 op 17 maart?

g-map geruchtG-Map verkoopt al een tijdje een applicatie waarmee je turn-by-turn kunt navigeren. Echt bruikbare navigatie voor automobilisten is het nog niet, omdat spraakgestuurde instructies ontbreken. Apple staat dat volgens de makers van G-Map niet toe. Maar nu lijkt er toch iets onder het oppervlak te borrelen: de lanceerdatum van de Europese versie is verschoven van februari naar maart. En de twee Amerikaanse varianten van G-Map zijn tijdelijk uit de App Store gehaald. Da’s toevallig, zo vlak voor de presentatie van iPhone-firmware 3.0…

iSpazio gooit een balletje op waarom G-Map is verdwenen. Misschien gaat Apple toch navigatie toestaan in de App Store, of misschien is het één van de aanbieders die straks in de Premium App Store z’n spullen mag aanbieden. Vreemd is het wel: als ontwikkelaars een nieuwe versie van hun software uitbrengen, is het niet de gewoonte dat ze de oude versie eerst een paar dagen offline halen.

De meest recente versie van G-Map kreeg laatst nog juichende kritieken: “I don’t think you’ll currently find a better GPS-like experience on the iPhone,” schreef AppleTell. “This app is the perfect tool for a back seat driver; someone who can keep their eyes on the map and not worry about actually driving.” Het grootste minpunt vonden de reviewers het ontbreken van gesproken aanwijzingen. Waar iSpazio het vandaan haalt is niet helemaal duidelijk, maar ze beweren dat G-Map verbeteringen krijgt zoals integratie van spraak en turn-by-turn navigatie.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 14 maart 2009, 22:16
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.