Interview met 13-jarige ontwikkelaar van iJailBreak

Just Another iPhone Blog heeft een interview met AriX en Ben, de 13-jarige hackers die bekend werden door de jailbreakmethode iJailBreak.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

iJailbreak interview met AriX en BenJust Another iPhone Blog heeft een interview met AriX, de 13-jarige scholier achter de website iJailbreak.com die al sinds zijn 9e bezig is met het hacken van iPods. Twee jaar later schreef hij een iPod Linux Application Manager, maakte verschillende podcasts over programmeren en technologie en bracht vorig jaar oktober voor het eerst een jailbreak-methode voor de iPod touch uit op basis van de TIFF-exploit. De meest recente versie daarvan werkt op een andere manier en is ook geschikt voor de iPhone. AriX en zijn eveneens 13-jaar oude collega Ben komen uit Pennsylvania en hebben de taken goed verdeeld: AriX doet het programmeerwerk, Ben zorgt voor de website en PR.

AriX begon met een iPod touch, maar ontving zoveel donaties dat hij een iPhone kon kopen. Aan het eind van het interview volgt natuurlijk de onvermijdelijke vraag: wat zijn je favoriete iPhone-applicaties? AriX heeft er een hoop geïnstalleerd, maar noemt MobileCast, VNSea, NetServices, TermVT100, MobileFinder, TextEdit, Customize, Summerboard, Contrasense, iPhysics en TTR. Zowel Ben als AriX zijn van plan om straks ook met Google Android bezig te gaan. En wat de MacBook Air betreft: “underpowered and overpriced”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:48
Categorie Jailbreak
Onderwerpen hackers, interview, jailbreak

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.