Locations krijgt update naar 0.2.0

De applicatie Locations is bedoeld om beelden van webcams te bekijken en te organiseren. De nieuwste versie geeft ook toegang tot webcams met wachtwoord-beveiliging.

Locations kan webcams met wachtwoord tonenAmerikanen hebben iets met webcams. Als je de enorme hoeveelheid webcams ziet waarmee je tijdens een wandeling door een willekeurige stad wordt gefilmd, vraag je je af of er überhaupt iemand is die tijd heeft om alle beelden te bekijken. En op plaatsen waar een webcam zou moeten staan (in nationale parken, op plekken waar je niet mag roken of niet over hekjes mag klimmen) is geen webcam te bekennen en kun je een daglang rondlopen zonder te worden gefilmd. Toch kan een webcam ook handig zijn: bijvoorbeeld om te kijken hoe het weer ter plaatse is. Met de applicatie Locations kun je een lijst maken van je favoriete webcams.

Locations is bedoeld om webcambeelden te bekijken en te beheren. Je kunt geen live video kijken, maar alleen stilstaande beelden in JPG-, GIF- en PNG-formaat, die regelmatig worden ververst. Een druk op de knop Refresh levert een nieuwe foto op. In de nieuwe versie 0.2.0 is het mogelijk om eigen webcams aan de lijst toe te voegen en beelden te bekijken van webcams die met een wachtwoord zijn beveiligd. Onhandig aan het programma is dat de webcams automatisch een refresh uitvoeren en dat levert bij een internetverbinding via GPRS of EDGE nogal wat vertraging op.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2008, 14:40
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.