iPhone redt leven van skiër

Een skiër die in het Amerikaanse Aspen in een mijnschacht terechtkwam, beweert dat de touchscreen-technologie van de iPhone zijn leven heeft gered. Ook bij vele graden onder nul is het touchscreen nog prima te gebruiken.

iPhone redt leven van skier in AspenAlsof het verhaal van de iPhone die op de snelweg lag en door een bestelbus werd overreden, nog niet dramatisch genoeg is… is er nu opnieuw een hartverscheurend verhaal. Deze keer is het een skiër in Aspen, die onderuit ging en in een mijnschacht terechtkwam. Maar gelukkig kon hij zijn iPhone dankzij de headset uit de sneeuw trekken en met bevroren vingers om hulp bellen. De man zegt dat hij zijn leven niet zozeer aan zijn mobiele telefoon heeft te danken, maar aan de touchscreen-technologie van de iPhone.

Het verhaal is te vinden op de website Aspen Daily News Online. Toevallig had het slachtoffer, de 59-jarige Kelley Guest, in de stoeltjeslift naar boven nog zitten praten over een man die eerder dezelfde week bij Lake Tahoe was overleden toen hij tijdens het skiën een zogenaamde tree well tegenkwam, een gebied met losse sneeuw dat vooral na hevige sneeuwval rond bomen kan voorkomen. Guest zei: “Meestal wanneer je erover leest, gaat het om gevallen waarin het slachtoffer het niet haalde.” Even later lag Guest zelf in de sneeuw, op een plek waar hij niet zelf uit kon klimmen. Gelukkig was de Aspen Daily News paraat om het voorval op te tekenen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2008, 19:52
Categorie Achtergrond
Onderwerpen aspen, sport, wintersport

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.