Internetveteraan noemt iPhone ‘totale mislukking’

Oprichter Sachio Semmoto noemt de iPhone een totale mislukking. De functies zijn wel aardig, maar de verkoopcijfers zijn een lachertje ten opzichte van merken zoals Nokia.

Sachio SemmotoSachio Semmoto, oprichter van het japanse internetbedrijf eAccess vindt de iPhone een totale mislukking, ook in de VS. Semmoto meet dat af aan het aantal toestellen dat is verkocht. In vergelijking met rivalen zoals Nokia, stelt de verkoop van iPhones niet zoveel voor. Semmoto vindt de functies van de iPhone prima, maar vindt dat er te weinig keuze is. AT&T is in de VS de enige mobiele operator. “Als ik de kans heb om met Steve te praten, zeg ik hem recht in zijn gezicht: je hebt de verkeerde keuze gemaakt.”

Sachio Semmoto is al 35 jaar actief in de telecom- en internetindustrie. Hij was net als veel andere telecombonzen aanwezig op de Reuters Global Technology, Media and Telecoms Summit. Daar was hij niet alleen kritisch over de iPhone, maar ook over WiMax, een snelle breedbandtechnologie. Semmoto denkt dat Long Term Evolution (LTE) veel meer kans gaat maken omdat er veel meer grote operators in geïndustrialiseerde landen achter staa. CDMA gaat waarschijnlijk ook afvallen als technologie. WiMax heeft onder andere Intel achter zich staan, maar LTE heeft steun van Vodafone, China Mobile, Verizon en NTT DoCoMo.

Via: NZ Herald

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 mei 2008, 15:00
Categorie Achtergrond
Onderwerpen beveiliging, wimax

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.