Toekomstige online Office-variant ook geschikt voor iPhone

Microsoft gaat later dit jaar een technische preview vrijgeven van een webgebaseerde Office-applicatie. Die is niet alleen geschikt voor Windows, maar ook voor Linux, Mac en iPhone.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

office_onlineMicrosoft is bezig met een webgebaseerde versie van Microsoft Office die niet alleen geschikt is voor Windows-pc’s. In een bericht op de Microsoft-blog is te lezen, dat deze online Office-variant ook geschikt is voor Firefox en Safari. Sterker nog: Linux- en iPhone-gebruikers kunnen er straks gebruik van maken. Microsoft zal ervoor zorgan dat Silverlight geen vereiste is, schrijft Sarah Perez van Microsoft. Mocht je browser wel Silverlight ondersteunen, dan levert dat een aantal extra’s op.

Een browser met Silverlight-ondersteuning levert bijvoorbeeld scherpere beelden, betere rendering en de mogelijkheid om meerdere bestanden gelijktijdig te uploaden.

Een technische preview van de webgebaseerde Office-applicaties komt nog dit jaar beschikbaar. Het zou onderdeel kunnen worden van Office Live, waar nu al een combinatie van gratis en betaalde diensten wordt aangeboden. Het is niet bekend of Microsoft voor de online Office-variant geld wil vragen.

Microsoft is bezig met een ‘derde golf’ van Windows Live-applicaties. Onderdeel daarvan zijn ook plannen om Hotmail beter op de iPhone toegankelijk te maken.

Meer info: Microsoft-blog via CNET

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:14
Categorie Apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.