Australische politie waarschuwt voor gebruik Kaarten-app iOS 6

De Australische politie waarschuwt voor het gebruik van Apple's nieuwe kaartendienst in iOS 6.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Apple Maps MilduraPolitie in Victoria, Australië waarschuwt automobilisten voor het gebruik van Apple’s nieuwe kaartendienst in iOS 6. De agenten moesten de afgelopen weken meerdere automobilisten te hulp schieten, nadat ze middenin een nationaal park waren gestrand. De bestuurders waren op weg naar Mildura, een locatie die volgens Apple Maps in het park lag. Eigenlijk bevindt de locatie zich 70 kilometer verderop.

Volgens de politie zorgt de nieuwe kaartendienst hiermee voor gevaarlijke situaties. In het park zijn geen plekken om water te drinken, terwijl de temperatuur kan oplopen tot 46 graden. Sommige automobilisten zouden tot 24 uur zijn gestrand in deze omstandigheden, zonder voedsel of water op zak. In extreme gevallen liep de bestuurder een lange afstand om weer telefoonbereik te krijgen.

Er bestaan al langer klachten over de gegevens in Apple’s Kaarten-app. Dit leidde ertoe dat Tim Cook uiteindelijk een excuusbrief verstuurde en daarin beloofde de nieuwe dienst te verbeteren. In een recent tv-interview zei Cook nog dat er fouten zijn gemaakt bij Apple Maps. De politie zegt Apple te hebben ingelicht over de foutieve informatie. Totdat de kwestie is rechtgezet, worden automobilisten aangeraden andere navigatiemogelijkheden te gebruiken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 juli 2014, 0:00
Categorie iOS
Onderwerpen apple kaarten, apple maps, australie, google maps, wenskaarten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.