Installatie iOS 6.1 zorgt voor speakerproblemen

Sommige iOS-gebruikers klagen over speakerproblemen na het installeren van iOS 6.1
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone speakerEen kleine groep iOS-gebruikers klaagt over problemen na het installeren van iOS 6.1. De update heeft er bij deze mensen voor gezorgd dat een iDevice niet langer geluid produceert, omdat deze denkt op een dock aangesloten te zijn. Opnieuw opstarten lijkt de bug niet te verhelpen, maar in sommige gevallen zijn de problemen opgelost zodra je de iPhone op een dock aansluit.


Hoe grootschalig de geluidsproblemen bij iOS 6.1 zijn, is nog niet duidelijk. Op Apple’s supportforum zijn inmiddels meerdere klachten opgedoken, maar de groep klagers lijkt nog lang niet zo groot als bij bijvoorbeeld de batterijproblemen bij iOS 5. De problemen lijken niet enkel aan iOS 6.1 gebonden: een inmiddels elf pagina’s tellend topic beschrijft soortgelijke problemen onder iOS 6.0.

Heb je geen iPhone-dock, dan kun je proberen de bug op andere manieren te verhelpen. MacWorld raadt aan om je iPhone helemaal te herstellen via iTunes, maar onderstaande stappen werken wellicht ook:

  1. Start de muziek-app en speel een nummer.
  2. Druk twee keer op de homeknop.
  3. Swipe naar rechts en druk op de Airplay-knop.
  4. Kies de afwijkende AirPlay-optie .
  5. Ga naar het beginscherm.
  6. Druk twee keer op de homeknop.
  7. Sluit de Muziek-app af in de multitaskbalk.

We hebben zelf bovenstaande methode niet kunnen testen, omdat bij onze iOS-apparaten de speakers nog steeds prima werken na het installeren van de update.


Directe link naar poll.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2013, 23:11
Categorie iOS
Onderwerpen geluid, ios 6
28 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.