indiegogo crowdfunding

Indiegogo gaat verzekering aanbieden voor crowdfunding-projecten

Indiegogo gaat verzekeringen aanbieden bij crowdfunding-projecten. Gaat dit mensen over de streep trekken om vaker te investeren?

indiegogo crowdfundingVia crowdfunding kun je vaak leuke dingen op de kop tikken. Er komen op Kickstarter en Indiegogo soms unieke en originele iPhone-accessoires uit, die je niet zomaar in de winkel vindt. Er zit echter ook een risico aan: soms gaan projecten niet door en in heel uitzonderlijke gevallen blijkt de initiatiefnemer met de noorderzon vertrokken. Dat is het risico, je bent immers investeerder*. Maar als je je als voorzichtige Nederlander toch liever verzekert tegen alle risico’s, dan is die mogelijkheid er nu.

Indiegogo gaat een eigen verzekering aanbieden. Als een product niet binnen drie maanden na de beloofde leverdatum op jouw deurmat ligt, dan krijg je je ingelegde geld terug. Je kiest zelf of je meedoet aan de verzekering.

olive-armband

Bij de stress-armband Olive (zie foto) wordt de verzekering nu alvast getest. Je kunt voor $15 een verzekering afsluiten, bovenop de normale investeringsprijs van $129. Indiegogo kan zich met deze extra dienst onderscheiden van z’n grootste concurrent, marktleider Kickstarter. Vooral Indiegogo’s ‘flexibele funding’ leverde in het verleden wel eens problemen op. Investeerders wisten niet goed wat ze geleverd kregen, omdat het afhankelijk was van de totale som die het project ophaalde. Het gaat bij de Indiegogo-verzekering trouwens niet alleen om dubieuze projecten, waarbij de initiatiefnemer er met het geld vandoor gaat. De verzekering moet je ook beschermen tegen producten met onrealistische claims. Begin 2014 was bijvoorbeeld het Healbe GoBe-project in het nieuws, dat beweerde calorieën te kunnen meten. Deskundigen vonden dat ongeloofwaardig.

Ga jij vaker aan een crowdfunding-project meedoen als je je kunt verzekeren?

*Eigenlijk ben je bij Indiegogo geen echte investeerder, want je deelt immers niet mee in de winst. Maar je snapt wat we bedoelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 december 2014, 12:38
Categorie Accessoires
Onderwerpen crowdfunding, indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.