In de herhaling: gerucht over CDMA-versie van iPhone

Een oud gerucht steekt opnieuw de kop op: Steve Jobs zou een inschattingsfout hebben gemaakt met AT&T en Apple heeft nu Verizon nodig om een vuist te kunnen maken tegen BlackBerry, Symbian en Android.

verizon iphoneOp de verschillende iPhone-sites is op dit moment mooi te zien hoe het kan misgaan bij het interpreteren van nieuws. Of beter gezegd: van oud nieuws. CNET maakte gisteren een foutje door te schrijven dat er een CDMA-versie van de iPhone aankomt, die via Verizon op de markt zal worden gebracht. Het bleek echter om een oud gerucht uit september 2008 van 9to5Mac te gaan, dat per ongeluk weer in de RSS-feed was verschenen. CNET plaatste een correctie en daarmee leek de zaak af: overal worden wel eens fouten gemaakt en deze redacteur had gewoon even niet goed op de datum gelet.

Maar toch krijgt het verhaal een staartje: dat minder prominente websites het gerucht nog eens in de recycling gooien was wel te verwachten. Maar dat een grote naam als PC World de moeite neemt om 5 redenen op te sommen waarom een iPhone via Verizon niet erg voor de hand ligt, is wel opmerkelijk. PC World baseert zich op een nogal oppervlakkig nieuwtje van de Indiase blog IT Examiner (“When Jobs is away the cats will play”), die zich op zijn beurt weer baseert op… natuurlijk, het 9to5Mac-gerucht van vorig jaar september. PC World erkent wel halverwege het artikel dat het gerucht in september 2008 al speelde, maar verwijst als oorsprong van het gerucht toch naar de IT Examiner, die het ook maar op oude informatie baseert: het feit dat Apple grote problemen heeft met de AT&T-deal. De boosdoener is Steve Jobs, die een inschattingsfout heeft gemaakt: hij dacht de markt te kunnen domineren met alleen AT&T, maar alleen wanneer Apple een deal sluit met Verizon en eventueel ook met Sprint kan Apple dezelfde dekking bieden als BlackBerry, Symbian en Android.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 24 februari 2009, 13:39
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen cdma, geruchten, verizon

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.