Telefoonreviews onbetrouwbaar door firmware-updates

Reviews van high-end toestellen zijn al snel achterhaald omdat fabrikanten voortdurend firmware-updates uitbrengen. Maar reviews houden daar geen rekening mee.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

firmware updatesTelefoonreviews zijn tegenwoordig snel achterhaald door de vele firmware-updates. Kijk maar eens naar het iPhone 3G-review van Vincent Everts, waarbij hij de iPhone 3G aan het einde in de prullenbak gooit. Met de kennis van vandaag komt het allemaal wat overdreven over. OK, de batterijduur van de iPhone kan beter, maar zó dramatisch? Leg dat maar eens uit aan iemand die op dit moment een iPhone 3G wil kopen en voor advies bij jou aanklopt met de vraag: “Is het echt een piece of shit?”

Op dit moment druppelen de eerste reviews van de HTC Magic binnen, het tweede Android-toestel dat er een stuk beter uitziet dan de G1. Dat ook daar problemen ontstaan met te vroege reviews, die later door de werkelijkheid worden achterhaald is makkelijk te voorspellen. De testers hebben een pre-productiemodel gekregen, waar van de knopjes nog niet eens op de juiste plaats zitten. Als het toestel over een paar weken in de winkel ligt zou het oordeel van de testers wel eens heel anders kunnen uitpakken. Wie weet gaat Vodafone er nog andere firmware op zetten of komt het toestel in Nederland uiteindelijk toch in de winkel te liggen als T-Mobile G2.

Filmpjes zoals die van Vincent Everts, worden juist gelezen door nieuwe kopers, zo betoogt Mobile Cowboys (tenminste, dat wordt waarschijnlijk bedoeld, want het artikel houdt opeens op). Bij high-end telefoons zijn firmware-updates aan de orde van de dag, maar ze krijgen nauwelijks publiciteit. Zelfs bij een toestel waarbij elke firmware-update lang en breed wordt uitgemeten, zoals de iPhone, zijn de meeste mensen al lang vergeten “hoe het vroeger was”.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 mei 2013, 15:32
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.