iMessage-typen

Zo werken de bolletjes in iMessage als iemand iets typt

De drie bewegende bolletjes in iMessage laten zien dat iemand aan het typen is, maar er zijn situaties waarin deze puntjes niet kloppen. Zo houdt iMessage rekening met personen waar je zelden mee praat.
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

iMessage-typen

Als je via iMessage een berichtje stuurt, ben je ongetwijfeld bekend met de drie bolletjes die verschijnen als de ander aan het typen is. Een simpel trucje om te laten zien dat er een antwoord onderweg is, dat in werkelijkheid een stuk technischer is dan je misschien zou verwachten en zelfs niet eens altijd klopt.

De animatie met de drie bolletjes verschijnt namelijk lang niet in alle gevallen, zo ontdekte Business Insider. Zo blijkt dat de bolletjes bijvoorbeeld niet in beeld komen als iemand je een bericht stuurt waar je zelden mee praat op iMessage.

iMessage bolletjes verschijnen niet altijd

De gedachte hierachter is waarschijnlijk dat het zinloos is om de bolletjes te laten zien, omdat de kans klein is dat je naar het gespreksscherm van deze persoon kijkt. Pas als je weer reageert op zijn of haar bericht, komen de bolletjes in beeld.

Ook willen de bolletjes lang niet zeggen dat iemand ook echt op dat moment aan het typen is. Als je iets intypt maar besluit om het niet te verzenden, zullen de bolletjes een minuut lang in beeld blijven bij de ander. Zelfs als je stopt met typen, iMessage afsluit of je iPhone vergrendelt blijven de bolletjes bewegen.

iMessage-Bolletjes iMessage-Bolletjes

We hebben dit op de iCulture-redactie getest en daarbij bleek dat de bolletjes pas verdwijnen als degene die typt het volledige bericht wist. Als er iets in het tekstvak blijft staan zullen de bolletjes een minuut tevergeefs blijven wiebelen.

Als je op een later moment terugkeert om het bericht alsnog af te maken, zal de ander daar niets van zien. Omdat de bolletjes al een keer verschenen zijn voor dat bericht, duiken ze niet opnieuw op als je het bericht verder uitwerkt.

Mac-app toont wanneer iemand typt

Omdat iMessage ook op de Mac werkt, kan het handig zijn om te weten wanneer iemand een bericht naar je aan het typen is. Vorig jaar verscheen daarvoor de app TypeStatus, een OS X-app die in je menubalk met drie puntjes laat zien als iemand aan het typen is.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 januari 2016, 12:22
Categorie Apps
Onderwerp imessage

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.