toto de schildpad dr panda

iKids week 34: Looney Tunes, Dr. Panda en meer

In de iKids van week 33 lees je over de nieuwe app van de Looney Tunes, maar ook over Littlest Pet Shop en de nieuwe app van Dr. Panda.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

toto de schildpad dr pandaIn de iKids van deze week maakt een groep oude bekenden een comeback: de Looney Tunes. Waar Bugs Bunny en Taz de Tasmaanse duivel vroeger de dienst op televisie uitmaakten wil maker Warner Bros nu ook succesvol worden met apps. De nieuwste applicatie is alvast een stap in de goede richting. Ook leuk: de nieuwe app van Dr. Panda – ditmaal met een pasgeboren schildpad in plaats van pandabeer in de hoofdrol – en Littlest Pet Shop, een app die op een leuke manier gebruik maakt van toegevoegde realiteit.

Dr. Panda & Toto’s Boomhut

totoDe nieuwste app van Dr. Panda draait ditmaal niet om een zwart-witte pandabeer, maar om een nieuw knuffelbaar karakter: Toto de schildpad. Toto is net uit zijn ei gekomen en zoekt vrienden die met hem willen spelen maar die het ook leuk vinden om voor hem zorgen. Aan kinderen tussen de 6 en 8 jaar de gezellige taak om daarbij te hepen. Het schildpadje woont in een boomhut en heeft bijvoorbeeld hulp nodig met eten maken (broodjes maar ook ijsjes), wassen en naar bed gaan. Daarnaast zoekt hij kameraden om mee te basketballen, schommelen of bellen te blazen. Net als veel andere creaties van Dr. Panda is deze applicatie weer een aanrader met als bonus Toto, een aandoenlijk nieuw hoofdpersoon.

Scooby Doo! & Looney Tunes Cartoon Universe: Arcade

Wie kent de Looney Tunes niet? Het zooitje ongeregeld van Warner Bros heeft nu een nieuwe applicatie, waarbij kinderen van een jaar of zes met hun favoriete Looney Tune op ontdekkingsreis kunnen gaan in een arcadehal. In totaal zijn er 10 spellen, die allemaal meerdere levels hebben. Bugs Bunny is van de partij, maar ook Scooby Doo en Daffy Duck passeren de revue. Een extraatje is het feit dat je ook een eigen 3D-animatiefiguur kan ontwerpen, met behulp van allerlei kleding en grappige hoofddeksels. Deze nieuwe app is niet goedkoop maar blijft door de vele spellen, levels en mogelijkheden gelukkig wel goed voor uren speelplezier.

looney tunes

Littlest Pet Shop

littlest pet shopOuders met Netflix zullen Littlest Pet Shop misschien wel kennen. De serie draait om Blythe, een meisje dat boven een dagverblijf voor allerlei dieren woont. Als ze ontdekt dat ze met dieren kan praten gebeuren er allerlei avonturen. Uit de populaire serie volgde allerlei speelgoed, en uit het speelgoed volgde daarna een app. Met die applicatie kun je de speelgoeddiertjes uit het dierenverblijf online tot leven brengen door ze te scannen. Daarna kunnen kinderen de app inrichten zoals ze het zelf graag willen. Bijvoorbeeld door activiteiten uit te voeren als een gedigitaliseerd dier. Daarnaast zijn er virtuele munten, kamers die je voor de dieren kunt inrichten en allerlei accessoires. Als kers op taart zijn er naast de gescande dieren in de app nog meer digitale figuren uit Littlest Pet Shop te verzamelen, in totaal zo’n zestig. Ouders let op: in-app aankopen zet je bij dit spel uit via de instellingen van je iPad. Zo blijft de app naast leuk ook gratis.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.