iCulture iKids logo

iKids week 41: Wee Puzzles, Sago Mini Baby’s en Planes Adventures

Deze week gaan we vliegen met Planes Adventures, bespreken we de nieuwe Sago Mini Baby's en gaan we ouderwets puzzelen met Wee Puzzles.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Zoals we eerder deze week beschreven is de Kinderboekenweek weer begonnen. Aanrader: het eerste ‘geheime’ hoofdstuk van het boekenweekgeschenk van dit jaar is op de iPad gratis te downloaden in de vorm van een Swipe Story. Leuk bedacht! Maar er zijn ook andere apps die hun plekje in deze iKids dubbel en dwars verdienen. Met Wee Puzzles komen puzzelplaten tot leven, met Planes Adventures tuimelen kinderen in fantasievliegtuigen door 3D-werelden en met Sago Mini Baby’s kunnen kleintjes nóg kleinere koters verzorgen. Allemaal een kijkje waard!

Wee Puzzles

Het Belgische Wee Taps kennen we van Wee Subs en Wee Rockets, waarmee je respectievelijk een eigen onderzeeboot en een eigen raket kan bouwen. Eind september bracht de ontwikkelaar het Wee Puzzles uit. In deze applicatie ligt de focus op ouderwets puzzelen, met meer dan 50 exemplaren in allerlei vrolijke thema’s. Denk aan wilde dieren, maar ook treinen en piraten. Wanneer je alle stukjes op de juiste plek hebt gelegd krijg je een leuke animatie te zien. Wij kunnen ons goed voorstellen dat peuters zich hier uren mee kunnen vermaken.

Sago Mini Baby’s

In de nieuwste app van ontwikkelaar Sago Sago zitten de bekende figuurtjes uit de vorige apps ineens in de luiers. In Sago Mini Baby’s kunnen kinderen van 5 jaar en jonger helpen met het verzorgen van verschillende jonge diertjes. Verschoon de luiers van Jinja de kitten, verkleed Harvey het hondje als een bij of geef kuikentje Robin te eten als hij honger heeft. Net als echte baby’s moeten de kleintjes af en toe in bad worden gedaan en worden vermaakt met allerhande activiteiten. Bijkomend voordeel: als je na alle verzorging even een moment voor jezelf nodig hebt zet je de iPad gewoon weer uit. Wel de lusten en niet de lasten, en dus perfect voor een app die vooral leuk moet zijn.

Planes Adventures

Vliegspellen genoeg in de App Store, maar voor junior piloten is het aanbod behoorlijk beperkt. Het fraaie Planes Adventures wil daar verandering in brengen. In de applicatie kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar een prachtig geanimeerd luchtruim onveilig maken met dertig verschillende vliegmachines. Van een conventionele Boeing tot een zeppelin en van een een UFO tot een papieren vliegtuigje; voor ieder is er wat wils. Eenmaal ingestapt kunnen kinderen in de drie beschikbare 3D-werelden allerlei geheimen ontdekken. Zoef door de ruimte, over bossen en steden, en zet bij het landen het vliegtuig weer veilig aan de grond. Planes Adventures is nog niet in het Nederlands beschikbaar, maar maakt amper gebruik van taal.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.