zombies run app

Zombies, Run!’ hardloopgame vanaf nu gratis te spelen

Zombies, Run! heeft gekozen voor een ander betaalmodel. De app is gratis geworden met betaalde abonnementen. De moeite waard?
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Als we iets hebben geleerd van zombie-films, dan is het wel dat je constant bezig bent om zombies te ontlopen. Echt hard lopen ze niet, maar ze kunnen zomaar uit een portiek of bij een straathoek tevoorschijn komen om je de stuipen op het lijf te jagen. Een goede conditie is dus essentieel. Zombies, Run! is uitgegroeid tot onze favoriete hardloopgame, om voorbereid te zijn op een zombie-apocalypse. De game sleept je mee in een avontuur met zombies, zodat je nog harder gaat rennen.

Versie 4.0 van Zombies, Run! betekent een mijlpaal voor de makers, want ze hebben voor het eerst gekozen voor een free-to-play-model. Voorheen betaalde je €3,99 om te worden opgejaagd door zombies, nu is het gratis met betaalde abonnementen. Het gaat hier dus niet om een tijdelijke afprijzing, maar om een nieuw betaalmodel. Verderop lees je wat er voor oud-spelers gaat veranderen.


zombies run app

Hardlopen met Zombies, Run!

Wegrennen voor zombies in een virtuele spelwereld is leuker dan je denkt. Terwijl jij door de buurt of door een parkje hardloopt, krijg je via je oordopjes een spannend verhaal te horen. Daardoor raak je niet verveeld en ga je nog harder lopen. De vier seizoenen zijn verdeeld over tientallen missies, die ongeveer 40 minuten duren. Raak je snel verveeld, dan kun je tussen de aanwijzingen door ook nog naar muziek luisteren.

De app zelf en de manier waarop je speelt zijn in versie 4.0 niet zo bijster veranderd. Je moet meer dan 200 missies gaan hardlopen, terwijl je aan zombies probeert te ontkomen. Six to Start, de maker van de app, heeft nog meer hardloopgames uitgebracht maar Zombies, Run! bleef toch steeds de beste en meest populaire. Gelukkig verwaarloosden ze de game niet, want er werden regelmatig nieuwe ‘episodes’ aan toegevoegd. In de toekomst zul je er $3 per maand of €20 per jaar voor moet betalen om te kunnen doorspelen.

zombies run spelomgeving

Zombies, Run! gratis blijven gebruiken

Toch is het nog goed mogelijk om Zombies, Run! te blijven gebruiken, zonder een cent uit te geven. Je zult dan wel je hardloopactiviteiten wat moeten inperken: slechts één missie per week. Dat is te weinig om echt iets aan je conditie te doen, maar je kunt het natuurlijk ook zo aanpakken: één keer per week ga je met zombies rennen, de andere keren loop je met een normale app zoals Nike+ Running of RunKeeper. Bovendien kun je in seizoen 1 meteen vier missies uitvoeren, die je een oneindig aantal keren mag gebruiken. Op die manier krijg je alle gelegenheid om te kijken of Zombies, Run! iets voor jou is.

Korting voor bestaande Zombies, Run!-spelers

Heb je de smaak te pakken en ben je bereid om te betalen, dan krijg je in Zombies, Run! ook toegang tot de intervaltrainingen, om nog beter aan de opbouw van je conditie te kunnen werken. Bovendien kun je als betalende gebruiker je workout-statistieken raadplegen, kun je de moeilijkheidsgraad van een training aanpassen en gebruik maken van AirDrop.

Heb je de app vóór 13 mei aangeschaft, dan heb je bijna volledig toegang tot alle genoemde functies. Tot en met seizoen 3 kun je alles onbeperkt blijven gebruiken. Vanaf seizoen 4 gaat het nieuwe abonnementesmodel gelden. Je krijgt daarbij een flinke korting waarbij je maar €7,99 betaalt in plaats van de reguliere prijs van €20.

Kies je liever voor het oude model, waarbij je eenmalig betaalt, dan kun je eventueel uitwijken naar de game Zombies, Run! 5K waarmee je leert om 5 kilometer aan één stuk te hardlopen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
18 mei 2015 om 12:15
Onderwerp
Categorie
Apps
2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.