Bop vangt wolken

iKids week 41: Fiete op de boerderij, Bop vangt wolken en meer

Deze week gaan we in de iKids schapen stapelen in Sheep Stack, ballonvaren met Bop de mol en brengen we met Fiete een bezoekje aan de boerderij.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

Bop vangt wolkenTwee goedgewaardeerde Nederlandse apps voor de allerkleinsten en één spiksplinternieuwe game voor tieners; geen slechte score voor de iKids van deze week. Schapen stapelen voor tieners draait om behendigheid, namelijk in het stapelen van schapen en heeft als hoofdrolspeler Shaun het schaap uit Wallace & Gromit. Een aanrader. Peuters kunnen aan de slag met Bop de mol, een fraai geïllustreerde app die gebruik maakt van ingescande stoffen, of samen met Fiete een bezoekje aan de boerderij brengen. Er valt hoe dan ook weer genoeg te ontdekken, dus neem vooral een kijkje bij de leukste kinderapps van deze week.

Fiete – Een dag op de boerderij

Fiete - Een dag op de boerderijHet olijke matroosje Fiete van Wolfgang Schmitz kwamen we al eerder tegen in Fiete’s memory-spelletje, een kerstverhaaltje en een collectie van minispelletjes. Die apps werden meerdere keren uitgelicht door Apple en waren regelmatig gratis te downloaden: zo wordt je snel een grote naam in de wereld van kinderapplicaties. Het helpt natuurlijk ook dat de apps zelf leuk zijn. Fiete – Een dag op de boerderij is een verhaal waarbij kinderen van 1 tot 3 jaar op bijna elk scherm een boerderijklusje uitvoeren dat verdacht veel op een spelletje lijkt. De schapen moeten geschoren worden, de eieren geraapt en de koeien gemolken. Ook groente en fruit oogsten hoort bij de taken, net als het voeren van de beesten. Uiteindelijk ben je zo de dag door en is vooral het ‘zoekplaatlandschap’ herspeelbaar. Functies zoals informatie over de andere Fiete-apps zijn verborgen in een apart oudergedeelte.

Sheep Stack

De hoofdrolspeler van de nieuwe app Sheep Stack zal veel ouders bekend voorkomen. Het is Shaun het Schaap, een karakter uit de bekende stop-motion kinderserie Wallace & Gromit dat later zijn eigen spin-off kreeg. In deze Nederlandstalige app moeten kinderen van 9 tot 11 jaar schapen zodanig zien te stapelen dat een bord met donuts kan worden bereikt. Het gevaar zit hem in de wankele toren, die door allerlei gemene obstakels er niet echt stabieler op wordt. Ook lastig: je kunt je schaapjes niet rustig stapelen door ze op elkaar te zetten, maar moet ze op een stapel slingeren met behulp van een broek. In totaal heeft Sheep Stack zestig levels. Voor liefhebbers van stop-motion animaties is Animate It, de andere app van tekenaar en ontwikkelaar Aardman, wellicht ook een kijkje waard.

Bop vangt wolken

Bop vangt wolkenBop vangt wolken is deze zomer in de App Store verschenen en is sindsdien aan een kleine opmars bezig. De recensies zijn tot nu toe bijzonder lovend: de app zou grappig, mooi én creatief zijn. En daar kunnen wij het, na even uitproberen, alleen maar mee eens zijn. Bop is een mol en zijn wereld is gemaakt van geknipte en ingescande stoffen, wat een wonderlijke en fraaie sfeer geeft. In die wereld zijn twaalf verschillende scènes, met ieder een eigen opdracht. Zo kunnen kinderen vanaf 2 jaar bijvoorbeeld luchtballonnen laten opstijgen, graan tot meel laten malen in een windmolen en jongleren met een kleurig setje knopen. Als kinderen fan van Bop blijken te zijn kunnen jullie ook eens naar Bop en de onderwaterwereld kijken. Beide apps maken nergens gebruik van tekst en zijn alleen op de iPad te spelen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:57
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.