iCulture iKids logo

iKids week 25: Rupsje Nooitgenoeg, Tennis Bits en Puzzle Adventures

In deze iKids gaan we puzzelen met de nieuwste app van Ravensburger, spelen we tennis in Tennis Bits en tekenen we Rupsje Nooitgenoeg.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Het vrolijke Tennis Bits (link) voor kleine tennispro’s komt precies op tijd voor Wimbledon. Lees hieronder hoe de gratis app beviel (of lees ons overzicht met de beste tennis-apps (link)). Verder in deze iKids: een nieuwe puzzle-applicatie van Ravensburger (link) en kleuren met de originele tekeningen van Rupsje Nooitgenoeg (link).

Puzzle Adventures

Puzzelmaker Ravensburger bracht al eerder een puzzelapplicatie uit, maar het nieuwe Puzzle Adventures is net even anders. In die app kunnen kinderen van 4 jaar en ouder wederom aan de slag met puzzels van 20 tot 500 stukjes, maar zijn er ook verschillende werelden te ontdekken (samen met puzzelstukje Jiggy natuurlijk) en nieuwe spelelementen in de puzzels. Zo moet er nu soms ook tegen de klok worden gepuzzeld en kun je boosters inzetten die helpen als je niet verder komt. Daarmee draaien bijvoorbeeld alle stukjes in één klap in de goede richting, kunnen kinderen een voorbeeld bekijken of worden stukjes die in het midden moeten apart gelegd, zodat alleen de cruciale randstukjes overblijven. Puzzle Adventures is gratis, maar wie al zijn boosters opmaakt zal in de buidel moeten tasten. Maar, wees gerust: veel puzzelaars hebben dit niet nodig. In al die 700 puzzels met thema’s uit 40 verschillende werelden kom je vast genoeg speciale puzzelkrachten tegen.

Tennis Bits

In dit nieuwe tennisspel nemen kinderen van 4 jaar en ouder het tegen de computer op, die steeds een ander uiterlijk heeft: een beer, een kwal, pinguïn of een van de overige 45 kubus-vormige dieren. Daarbij is het van belang de juiste positie in te nemen en precies lang genoeg op het scherm te drukken om de bal hard over het net te slaan. Wie wedstrijden speelt verdient munten waarmee nieuwe levels, spelers en accessoires beschikbaar worden. Ook is het mogelijk je spel te verbeteren door nieuwe rackets en hoofdbandjes te kopen. Leuk bedacht: toernooien spelen zich niet alleen op de gras- of gravelbanen af, maar kunnen ook in lava- en ijswerelden plaatsvinden. Daar kan Wimbledon nog een puntje aan zuigen.

The Very Hungry Caterpillar

In de laatste applicatie van The Very Hungry Caterpillar (Rupsje Nooitgenoeg) kunnen kinderen in dezelfde stijl en met dezelfde patronen als die van de originele tekenaar Eric Carle. knutselen. Daarbij mogen ze met een leeg blad beginnen maar ook kant en klare kleurplaten inkleuren. Dat levert vanwege de kenmerkende texturen en kleuren die we uit het boek kennen kleurige collages op die het bewaren waard zijn. En dat kan ook, gelukkig: in de aanwezige galerie kunnen kinderen hun creaties opslaan en tentoonstellen.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:50
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.