Zelf verhalenboek maken met Lego Friends Story Maker voor iPad

Met Lego Friends Story Maker kun je verhalen maken over de Lego Friends-poppetjes, bedoeld voor meisjes. Je kunt er daarna een ePub-boek van maken.

lego story makerLego heeft een gratis app uitgebracht, gericht op meisjes. Met Lego Friends Story Maker kun je op de iPad je eigen verhaal verzinnen met de bekende Lego Friends-poppetjes. Het resultaat is een multimedia-boek, voorzien van stempels, spraakopnames, achtergronden, randen en teksten. Je kiest uit honderden objecten, zoals Lego-sets, Friends, huisdieren en accessoires die je plaatst tegen één van de Heartlake City-achtergronden.

Vervolgens sleep je Mia, Emma, Andrea, Stephanie, Olivia of een van de andere Lego Friends-poppetjes in beeld. Het leuke is dat je zelf foto’s kunt maken van je Lego-sets, die je in het verhaal kunt verwerken. Je roteert en verschuift de objecten totdat ze helemaal naar jouw smaak zijn. Vervolgens decoreer je de pagina’s met stempels zoals een hartje of sterretje, randen, teksten in zeven kleuren en gesproken berichten.

Je hebt minimaal iOS 6 nodig om de app te kunnen gebruiken en dat betekent dat je minimaal een iPad 2 moet hebben. Heb je eenmaal een boek gemaakt, dan kun je de paginavolgorde veranderen, pagina’s bewerken en wissen of nieuwe pagina’s toevoegen. Vervolgens exporteer je het in ePub-formaat om in iBooks te kunnen lezen. Je kunt het boek ook uploaden naar Dropbox, zodat je het later via allerlei andere boekenapps kunt openen. Zijn de kids uitgespeeld met deze app, dan kunnen ze door met Lego Friends Dress Up Game, ook gratis.

Downloaden: Lego Friends Story Maker (gratis, iPad, iOS 6+)

lego friends story maker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 september 2013, 20:14
Categorieën Kinderen, Lifestyle

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.