icoon tiny alien maker

iKids week 35: Lego Ninjago Rebooted, Tiny Alien Maker en meer

In de iKids van week 35 bespreken we renspel Lego Ninjago REBOOTED, teken-app Tiny Alien Maker en educatieve applicatie Slice Fractions.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

icoon tiny alien makerIn deze iKids bespreken we een echte game, een educatieve app en een applicatie waarmee kinderen hun creativiteit kunnen uitleven. In Tiny Alien Maker kunnen peuters en kleuters aliens ontwerpen en deze daarna laten printen als kleurplaten of bijvoorbeeld verjaardagskaarten. Het gratis Lego Ninjago Rebooted is een mooi gemaakt renspel voor jonge tieners dat recentelijk werd bijgewerkt met een nieuwe schurk om te verlaan. Last but not least is er nog Slice Fraction, een goedgewaardeerde app waarmee kinderen in groep 3 en 4 spelenderwijs breuken kunnen leren door puzzels op te lossen.

Tiny Alien Maker

tiny alien maker kleurplaatHet nieuwe Tiny Alien Maker is een creatieve app voor kinderen die zowel on- als offline vertier brengt. In de applicatie kunnen kinderen van 5 jaar en jonger aliens en ruimtefiguren ontwerpen en aankleden om deze vervolgens te laten printen. Bijvoorbeeld als kleurplaat of uitnodiging voor een verjaardagspartijtje. Tijdens het ontwerpen hebben kinderen een breed palet aan mogelijkheden, van kleurige stekels en gekke gezichten tot slingerende armen en mooie ruimtepakken. Daarna kunnen ze hun alien-vrienden nog een hip vervoersmiddel geven, zoals een vliegende schotel of een raket. In de galerie kun je meer dan 50 karakters opslaan, zodat je ze later weer kunt gebruiken. Voor kinderen die van robots houden is er ook nog het oudere Tiny Robot Maker, met dezelfde leuke combinatie van virtueel ontwerpen en fysieke kleurplaten en verjaardagskaarten.

Slice Fraction

Het prijswinnende rekenspel Slice Fraction heeft sinds deze week 32 nieuwe levels erbij, die wederom zeer de moeite waard zijn. Het spel, dat geheel om het oplossen van problemen en breuken leren draait, speelt zich af in de ijstijd en heeft allerlei karakters die het leren leuker maken. Naast een mammoet zijn er na deze update zingende paddestoelen, een hele nieuwe ondergrondse wereld en grappige nieuwe hoeden om te verzamelen. In totaal heeft het spel meer dan 90 puzzels die kinderen kunnen oplossen. Slice Fraction is geschikt voor kinderen tussen de 6 en 8 jaar, maakt nergens gebruik van taal en heeft geen in-app aankopen.

LEGO Ninjago Rebooted

Lego rebooted hallen rennenRebooted is de nieuwste Ninjago app, een gratis gameserie van Lego die in een Japans thema is uitgevoerd. In deze applicatie ren je als ninja-legopoppetje door allerlei hallen terwijl je probeert om vijanden te verslaan en gevaren te ontwijken. Onderweg verzamel je Lego-stenen om nieuwe energie te krijgen om je bij de missie te helpen. De app werd recentelijk bijgewerkt met nieuwe levels en, nog belangrijker, een nieuwe schurk om te verslaan: de duivelse Overlord. Aan kinderen tussen de 9 en 11 de taak om hem te vangen. Het Nederlandstalige spel heeft twee verschillende speelmanieren en geen in-app aankopen of externe links.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 augustus 2016, 10:54
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.