pinterest-newsfeed

Pinterest experimenteert met nieuwsfeed

Pinterest gaat in de app een nieuwsfeed met recente pins, likes en favorieten tonen. Het gaat voorlopig om een experiment bij een beperkte groep gebruikers.

Pinterest is bezig met een test, om te kijken of een nieuwssectie in de iPhone-app gaat aanslaan. Verwacht alleen geen interessante nieuwsberichten rondom gepinde onderwerpen, maar een opsomming van nieuwe likes, pins en follows. Op het officiële blog ‘Oh, how Pinteresting!’ is te lezen dat je in de app voortaan kunt lezen wat je Pinterest-vrienden zoal bezighoudt. Bij een deel van de Pinterest-gebruikers op iOS is de nieuwssectie te zien op het notificatietabblad, op een manier die wel wat doet denken aan het al langer bestaande Following-tabblad in de Instagram-app.

pinterest-newsfeed

Je krijgt in de nieuwssectie alleen openbare pins te zien, zowel van andere pinkers, van merken en van boards die je volgt. Ook pins van Facebook-vrienden staan ertussen. Pins van afgeschermde accounts zijn onzichtbaar. De komende weken gaat Pinterest experimenteren met de nieuwe functie. Bevalt het, dan zal het naar alle gebruikers worden uitgerold.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 augustus 2014, 21:50
Categorie Apps
Onderwerp pinterest

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.