iCulture iKids logo

iKids week 15: Foldify Dinosaurs, Robotfabriek en meer

In de iKids van week 15 lees je over robots maken in De Robotfabriek, dinosauriërs bouwen in Foldify Dinosaurs en rennen met Shaun het Schaap.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logoNu de film van Shaun het Schaap in veel bioscopen draait is het een goed moment om de bijbehorende app eens te bespreken: Shear Speed. In dit gratis renspel moeten kinderen hun schapen zo lang mogelijk uit de grijpgrage handen van het dierenasiel houden door allerlei obstakels te ontwijken. De nieuwe apps van Foldify en Tinybop hebben hun plekje in deze rubriek ook ruimschoots verdiend. Foldify borduurt met de nieuwe dino-applicatie verder op het succesvolle concept van 3D-platen uitprinten en De Robotfabriek laat kinderen eigen robots ontwerpen én testen. Veel speelplezier!

Foldify Dinosaurs

Het leuke Foldify, waarmee we al poppetjes, auto’s en dieren konden inkleuren en uitprinten, heeft een nieuwe app: Foldify Dinosaurs.

foldify dinosaurs

In deze applicatie kunnen kinderen van 9 tot 11 jaar kiezen uit allerlei prachtige dino’s, bouwplaten van de dieren inkleuren en deze vervolgens via AirPrint of als PDF-bouwplaat uitprinten. De applicatie bevat allerlei templates en handige stempels van ogen en monden, maar als kinderen liever fantasiedino’s maken kan dat natuurlijk ook. Foldify Dinosaurs is met €3,99 zeker niet goedkoop, maar kan naast creatief ook leerzaam zijn: in de app vind je allerlei interessante informatie over de dinosauriërs zelf.

De Robotfabriek van Tinybop

Reuzerobots. Kleine robots. Robotkatten. Robotsamurai. Robotspionnen. Robotbutlers. Robotsuperhelden. Robothagedissen. Het is maar een greep uit de robots die je volgens ontwikkelaar Tinybop allemaal met hun nieuwe app kunt maken. In de applicatie kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar niet alleen duizend soorten robots ontwerpen, maar deze ook testen in een virtuele wereld. Kijk bijvoorbeeld of de door jou gekozen spinnenpoten wel kunnen springen, rennen en lopen, en of die mechanische vlindervleugels je echt laten vliegen of toch doen neerstorten. Kinderen kunnen robots ook opslaan in hun robotcollecties, zodat ze hen later nog eens kunnen gebruiken. Handig als je meer kinderen hebt: ieder kind kan zijn of haar eigen robots ontwerpen en opslaan.

Shaun the Sheep The Movie – Shear Speed

Nu de film van Shaun het Schaap, het bekende karakter uit de bekende stop-motion kinderserie Wallace & Gromit, in alle bioscopen draait hebben de makers ook een bijbehorende app uitgebracht. Daarin kunnen kinderen van 9 tot 11 jaar met vier schapen tegelijk rennen, duiken en springen omdat het dierenasiel achter ze aan zit. Iedere keer als je niet op tijd springt of duikt en daardoor tegen obstakels aanloopt verlies je een schaap. Onderweg zijn allerlei boosts en power-ups te verzamelen, bijvoorbeeld smakelijke bolletjes gras. Shear Speed is gratis en maakt nergens gebruikt van in-app aankopen. Liefhebbers van het geestige schaap kunnen ook eens naar Sheep Stack kijken, een Nederlandstalige app waarin kinderen van 9 tot 11 jaar schapen zodanig moeten zien te stapelen dat een bord met donuts kan worden bereikt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:56
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.