iCulture iKids logo

iKids week 27: Busy Water, Lego City My City 2 en Colorfy Live 3D

In deze iKids helpen we vis Archie ontsnappen in Busy Water, bouwen we een stad in Lego City My City 2 en komen tekeningen tot leven in Colorfy Live 3D.
Lisa van der Velden - · Laatst bijgewerkt:

iCulture iKids logo Legoën gaat nooit vervelen, ook niet als de plastic blokjes op het scherm van je iPad verschijnen. De twee nieuwste apps van de Deense speelgoedmaker zijn ook weer de moeite waard: Lego Star Wars (link) en het gratis Lego City My City 2 (link), dat we hieronder bespreken. Verder in de iKids van deze week: kleurplaten inkleuren en tot leven laten komen in Colorfy Live 3D (link) en vis Archie uit de klauwen van de poes houden in Busy Water (link). Veel succes!

Lego City My City 2

Lego City My City heeft na twee jaar een opvolger. Deel 1 biedt niet enorm veel uitdaging, maar het nieuwe spel – dat wederom gratis is – blijkt gelukkig voor meer speelplezier te zorgen. In de app kunnen kinderen van 6 tot 8 jaar een compleet eigen stad bouwen. Stap als politieagent in een zelfgemaakte politieauto om boeven van de weg te duwen of zet een boot in elkaar om ontsnapte gevangenen uit het water te vissen. Of je nu een vliegtuig of een fantasiehelikopter wil bouwen, de Legostenen komen altijd van pas. Tijdens missies kun je bovendien noppen verzamelen die voor nieuwe stenen mogen worden ingeruild – zo houd je jezelf lekker bezig. Wij zijn fan.

Busy Water

In het onlangs verschenen Busy Water helpen kleine slimmeriken van 6 tot 10 jaar oud het gele visje Archie aan een gemene kat te ontsnappen. Door het water op allerlei vernuftige manieren zo te sturen dat Archie naar de uitgang kan zwemmen ben je de poes te slim af. Verander bijvoorbeeld water in ijs, omdat je ijsklontjes nodig hebt om deuren te openen. Of gebruik een grote spuit om het water in de juiste richting te laten stromen. In Busy Water mag je ook zelf levels bouwen, iets dat we in steeds meer applicaties terug zien. Deze applicatie is met een bedrag van 3,99 zeker aan de prijs, maar door de honderd standaard levels én de optie om ze zelf te creëren verdwijnt deze app niet zomaar in de kast.

Colorfy Live 3D

Kleuren voor volwassenen is al een tijdje helemaal je van het, zowel op papier als digitaal. Een bekende ontwikkelaar van virtuele kleurboeken voor ouderen – zie onze review (link) – heeft zich met hun nieuwste applicatie weer eens op kinderen toegelegd. In Colorfy Live 3D kunnen kinderen tekeningen tot leven wekken door alles aan te raken. Druk op de bomen en zie hoe de lieveheersbeestjes gaan vliegen of tik op de raket om het apparaat te laten opstijgen. Bij het tekenen zelf is buiten de lijntjes kleuren onmogelijk, wat voor nette tekeningen zorgt maar wel minder uitdagend is. Colorfy biedt vier gratis tekeningen om eens uit te proberen, voor de rest van het assortiment zal moeten worden betaald. Waag zeker even een poging.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 oktober 2016, 11:50
Categorie Apps
Onderwerp ikids

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.