IK Multimedia kondigt voetpedaal iRig BlueBoard voor muzikanten aan

IK Multimedia heeft de iRig BlueBoard uitgebracht, een Bluetooth-pedalboard waarmee je tussen apps kunt schakelen en

irig-blueboardIK Multimedia heeft al een flinke reeks accessoires voor muzikanten uitgebracht. Vandaag kondigen ze de iRig BlueBoard officieel aan, een Bluetooth MIDI-voetpedaal voor de iPhone, iPad en Mac. Het is bedoeld voor gitaristen, bassisten en keyboardspelers die handsfree hun muziekapps willen bedienen. Het is geschikt voor live-optredens en opnames.

Elke app die MIDI- of Core-MIDI-compatibel is kan worden gebruikt met het apparaat. Daaronder valt Apple’s Garageband. Maar ook apps van IK Multimedia zelf zijn er natuurlijk geschikt voor. Ze hebben AmpliTube, VocaLive, SampleTank en iGrand Piano voor iPad uitgebracht, allemaal prijzige apps maar ongetwijfeld de investering waard als je professioneel muzikant bent.

blueboard_guitar_ipadHet apparaat je maakt gebruik van Bluetooth 4.0 en heeft vier voetschakelaars met verlichting. Daarnaast zijn er nog twee optionele pedalen. De signalen worden via Bluetooth verzonden en omgezet naar MIDI-commando’s die de actieve apps op je iOS of Mac begrijpen. Je kunt de commando’s zelf aanpassen. Het ding is compact genoeg om in een laptoptas of hoes voor muziekinstrumenten op te bergen. Hij meet 27 x 9 centimeter. Je kunt met de iRig BlueBoard draadloos rondlopen op een podium, als je maar binnen een bereik van 10 meter blijft. Er zitten vier standaard AAA-batterijen in die vrij lang meegaan dankzij Bluetooth 4.0. En omdat het draadloos is blijven de aansluitingen (30-pins of Lightning) vrij, zodat je nog andere accessoires kunt aansluiten, bijvoorbeeld de iRig-microfoon of de pas aangekondigde iRig HD met Lightning-connector voor het aansluiten van je (bas)gitaar.

blueboard_pedalDe iRig BlueBoard zal over ca. 3 weken in Nederland te koop zijn bij winkels als Bax Shop. De adviesprijs wordt €80 exclusief BTW.

Meer info: iRig BlueBoard

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 januari 2013, 17:35
Categorie Accessoires
Onderwerpen gitaar, muziek, toetsenbord

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.