iFoneguideX: veel nieuwe goodies om je iPhone te pimpen

De iFoneguideX Repo - de experimentele repository van iFoneguide - heeft de laatste tijd veel updates gekregen, met name dankzij het harde werk van iPhoneclub-forumgebruiker Fab1Man. Een bijzondere toevoeging is de Nederlandse spellingscontrole in combinatie met AZERTY-toetsenbordweergave voor onze zuiderburen.
Jean-Paul Horn | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

iPhone AZERTY met Nederlandse spellingscontroleiFoneguideX, de experimentele repository van iFoneguide is inmiddels anderhalve maand oud en er wordt nog dagelijks met heel veel toewijding en enthousiasme aan gewerkt door het iFoneguide-team. Met name ‘nieuwe aanwinst’ Fab1Man heeft de laatste tijd veel werk in nieuwe packages gestoken en dat heeft zeker het nodige moois opgeleverd. Maar hij is niet de enige die zorgt voor verse inhoud van iFoneguideX, want ook iPhoneclub-forummod ArB heeft sinds ons laatste nieuwsitem zijn bijdrage aan de experimentele repo geleverd. Het meest bijzondere recente package is een onderdeel waar onze zuiderburen – gisteren toch al verwend met goed nieuws – heel gelukkig van worden: Nederlandse spellingscontrole met de AZERTY-toetsenbordweergave.


Na lang puzzelen van Fab1Man heeft hij de combinatie AZERTY en Nederlandse spelling
eindelijk goed werkend voor elkaar, en gezien de enthousiaste forumreacties is dat harde werk zeker niet voor niets geweest.

iPhone Custom Carrier Logo PackZoals gezegd is dat niet de enige vernieuwing. Liefhebbers van skinning en een meer gepersonaliseerde iPhone kunnen het Carrier Logo Pack of 2.0 Visual Skinning installeren. Het Carrier Logo Pack vervangt de standaardnaam van de operator door het bedrijfslogo. Hierbij wordt netjes rekening gehouden met roaming in het buitenland, zodat je in den vreemde kunt zien op welk ander netwerk je bent aangemeld. Met het 2.0 Visual Skinning package kun je de SpringBoard -iconen van enkele standaardapplicaties laten vervangen door de nieuwe iconen van de iPhone 2.0 firmware , bijvoorbeeld om anderen voor de gek te houden of gewoon omdat je de nieuwe iconen mooier vindt dan de oude versies.
Netjes is dat je zelf kunt bepalen welke iconen je wel of niet vervangt en dat er een backup wordt gemaakt van de originele iconen. Dit geldt overigens voor alle packages: je kunt altijd zonder gegevensverlies of teveel gedoe terug als een package je toch niet bevalt. Ondanks het experimentele karakter van de iFoneguideX Repo worden alle packages zeer uitvoerig (door Fab1Man, Fresh en ArB) getest!

iPhone 2.0 Visual SkinningVoor de Nederlandse nummerherkenning zijn de twee verschillende keuzes (met of zonder streepjes) nu samengevoegd in een pakket, waarbij je wederom zelf kunt kiezen welk nummerformaat jij het prettigst vind werken.

Andere verbeteringen van Fab1Man zijn ‘Notify E-mail’ (een nieuw geluidje voor binnenkomende mail), Respring (een snelkoppeling om je SpringBoard te herstarten, fraai gedaan met ‘officieus’ iFoneguide-logo) en de ringtone ‘Fasten Seatbelt’ voor binnenkomende SMS-berichten.

ArB heeft een apart te installeren versie van de BootNeutertool (van iPhone Dev Team ) toegevoegd aan iFoneguideX, waarmee je veilig en simpel je iPhone kunt unlocken (lees wel de instructies in Installer .app via ‘More Info’).

Over de ‘More Info’ gesproken … die zijn helemaal bijgewerkt zodat overal netjes de juiste informatie en schermvoorbeelden worden weergeven.

Als je de iFoneguideX Repo nog niet hebt toegoegd aan je sources, dan kun je de instructies daarvoor vinden in onze iPhone-handleiding. Het adres van de iFoneguideX Repo is http://ifoneguide.nl/exp.

Zoals altijd stellen de makers (Fab1Man en ArB) donaties zeer op prijs. Het is niet verplicht, maar zeker een positieve steun in de rug voor het vele harde werk wat bij het samenstellen en testen van de packages komt kijken. Geef dus gul!

Support en/of vragen die direct betrekking hebben op de iFoneguideX Repo kun je het beste direct in het forum stellen!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

17 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.