iFixit schroeft eerste iPhone 3G open

iFixit is er ook deze keer in geslaagd om als eerste de iPhone 3G te openen en de componenten te bekijken. Er zitten een aantal wijzigingen in de constructie die reparaties aan scherm en batterij makkelijker maken.

ifixitTerwijl wij nog bijna 6 uur te gaan hebben voor de grote Nederlandse iPhone-lancering zijn de inwoners van Nieuw-Zeeland al in bezit van hun eerste iPhone 3G’s. iFixit pakte het vliegtuig om als één van de eerste een iPhone 3G uit elkaar te halen. Ze hebben een fotoserie gemaakt die begint bij het wachten bij de winkel als klant #4 dus ze waren er echt vroeg bij. Er zijn een paar veranderingen doorgevoerd in de constructie: zo zit het LCD-scherm nu met zes schroeven vast in plaats van lijm waardoor het vervangen van het scherm bij de eerste generatie iPhone relatief lastig (en duur) was.


Ook is de batterij voortaan makkelijker te vervangen omdat deze niet is vastgesoldeerd. Het logische- en communicatieboard zitten nu niet opelkaar gestapeld maar liggen naast elkaar, waarschijnlijk om een langere batterij te kunnen inbouwen. De Samsung-geheugenchip is iets anders dan die van de eerste iPhone.

Maar met deze actie is het niet afgelopen: de collega’s van TechOnline zijn van plan om de chips die op dit moment nog niet te herkennen zijn in een zuurbad te gooien, zodat de keramische coating verdwijnt. Met röngtenstraling willen ze daarna gaan kijken om welke componenten het gaat.

Meer info: iFixit

Reacties: 14 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.