idagio-klassieke-muziek-streaming

Idagio: nieuwe streaming muziek-app voor klassieke muziek

Idagio is een streaming muziekdienst met app, die zich helemaal gespecialiseerd heeft in klassieke muziek. Topwerken van Brahms, Liszt of Mozart hoor je, afgestemd op je stemming.

idagio-klassieke-muziek-streamingEr zijn genoeg streaming muziekdiensten, maar als liefhebber van klassieke muziek moet je je een weg banen door popmuziek voordat je de klassieke meesterwerken tegenkomt. Bij Idagio is dat niet het geval: deze nieuwe app met streaming muziekdienst richt zich uitsluitend op liefhebbers van klassieke muziek. De in Berlijn ontwikkelde app helpt je om op basis van stemmingen de juiste muziek te vinden.

Idagio-App voor klassieke muziek

idagio-appIdagio bevat alleen klassieke muziek, gespeeld door toporkesten zoals de Wiener Philharmonikern, het Philharmonia Orchestra, het Cleveland Orchestra en solisten zoals violist Ray Chen. Je krijgt gratis toegang tot een steeds groeiende collectie klassieke muziek zodat je duizenden uren kunt luisteren, zonder dat er steeds tussendoor wordt gekletst. Op termijn komt er een webapplicatie bij, zodat je de muziek vanaf je Mac kunt beluisteren. Ook hebben de makers plannen om een Premium-abonnement aan te bieden, waarbij je offline toegang krijgt tot de muziekstukken, zonder reclame en in betere audiokwaliteit.

Maar daar blijft het niet bij. Via het blog van Idagio kun je wekelijks volgen welk nieuw repertoire er aan de collectie is toegevoegd. Dat stimuleert om weer eens iets nieuws te ontdekken. Daarnaast zijn er afspeellijsten, afgestemd op 16 verschillende emoties. Voel je je relaxed of heb je wat energie nodig? Dan speel je muziek die bij de gekozen stemming past. De makers willen ook direct met muzikanten samenwerken, zodat zij kunnen meebeslissen welke muziek er in de collectie wordt opgenomen.

Je kunt Idagio gratis installeren en gebruiken. Het enige wat je moet doen is een account aanmaken op basis van je e-mailadres.

Via: iPhone-ticker

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 15 augustus 2015, 13:00
Categorieën Apps, Diensten
Onderwerpen muziek, streaming
16 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.