Outfittery app store icon-custom

iPhone-app Outfittery stuurt kleding van eigen smaak naar je toe

De iPhone-app Outfittery bespaart je voor kleding shoppen. Je geeft aan wat je mooi vindt en krijgt op basis daarvan een box toegestuurd.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Outfittery app store icon-customHeeft herenkleding in de winkel kopen zijn langste tijd gehad? Diensten die mannen shoppen willen besparen, schieten als paddenstoelen uit de grond. Outfittery is er een goed voorbeeld van. De dienst die in Nederland, Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk opereert, stuurt je samengestelde dozen met kleding en schoenen op van verschillende merken. De dozen worden op je smaak afgesteld, maar als producten je niet bevallen, stuur je ze kosteloos terug. De iPhone-app van Outfittery maakt het bestellen wel erg eenvoudig.

Outfittery voor de iPhone laat je net als vergelijkbare diensten als The Cloakroom en House of Einstein samengestelde kledingboxen bestellen, maar de nadruk in de applicatie ligt op het verduidelijken van je smaak. Nog voordat je een account hebt aangemaakt geef je aan welke kledingstijl je graag in je vrije tijd en zakelijk draagt, wat voor een soort schoenen je voorkeur genieten en met welke kleuren je je graag kleedt.

Outfittery kies je kledingstijl Outfittery kleuren voorkeuren

Dat is het begin, maar de app gaat er in de app mee verder. Je bekijkt de laatste trends volgens Outfittery en kan meteen aangeven wat je bevalt. Ook kan je foto’s schieten van kleding en schoenen die je bevallen. In de profielsectie van de app maak je daarnaast foto’s van je gezicht (voor kleurenafstemming) en je huidige kleding, waarna je ‘je persoonlijke stylist’ doorgeeft hoe je jezelf graag kleedt. Je geeft er ook je maten door en suggesties voor prijzen. Outfittery opereert niet aan de onderkant van de markt. De minimumprijs die je voor een shirt mag aangeven is 40 euro, die voor een broek 50, een colbert 100 en schoenen 60 euro. Betalingen kan je verrichten via je rekeningnummer of een creditcard.

Outfittery stylist introscherm Outfittery kleding selecteren

De iPhone-app van Outfittery is nogal beweeglijk met beelden, maar ziet er stijlvol uit en wekt vertrouwen. Vertrouwen is uiteindelijk veel belangrijker dan de applicatie zelf natuurlijk: Outfittery moet het nog wel belonen.

Pluspunten

  • Zelf kleding kiezen of je laten verrassen
  • Uitgebreid eigen voorkeuren aangeven

Minpunten

  • Niet voor ieders portemonnee

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 8 augustus 2014, 15:21
Categorie Lifestyle
Onderwerpen kleding, mannen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.