iculture-peilt
iCulture Peilt

iCulture peilt: vingerafdrukscanner gewilde functie voor iCulture-lezers

In een nieuwe peiling hebben we gekeken naar de algemene interesse voor een vingerafdrukscanner in de iPhone 5S.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

iPhone fingerprintOnthult Apple op 10 september de nieuwe iPhone 5S, dan is er een flinke kans dat hij gelijk ook een speciale vingerafdrukscanner zal krijgen. Deze moet het mogelijk maken om bijvoorbeeld je iPhone te ontgrendelen of wachtwoorden achter een vingerafdruk te beveiligen. Vanmorgen vroegen wij aan jullie wie er zit te wachten op deze nieuwe toevoeging, een vraag die voor het sluiten van de peiling door 1.757 iCulture-lezers is beantwoord. In dit artikel nemen we de resultaten onder de loep.

Wel of geen vingerafdrukscanner in de iPhone 5S?

De meerderheid van de iCulture-bezoekers ziet een vingerafdrukscanner wel zitten. Op onze vraag ‘Hoop je op een vingerafdrukscanner in de iPhone 5S?’ antwoordde maar liefst 70% ja. Voor de overige 30% hoeft het niet zo nodig.

“Leuk en aardig, maar ik zie met de opkomst van mobiel betalen toch liever een NFC-chip in de nieuwe iPhones”, reageerde iPhoneclub-lezer Alexander.

En lezer TH vindt: “Een vingerafdrukscanner interesseert me niet, dat valt i.m.o. in het rijtje gimmicks samen met Siri.”

Tom heeft een leuke suggestie: “Als de vingerafdrukscanner echt in de iPhone 5S zit, wordt ‘t natuurlijk een mega-groot succes. Ik verwacht dan natuurlijk wel een nieuwe poll van iCulture: Hoe lang duurt het voordat Samsung deze feature overneemt in zijn toestellen?”

  • 1 maand
  • 2 maanden
  • 3 maanden

Bekijk grafiek.
Diagram niet zichtbaar? Via deze link wel!

Wat kan de iPhone 5S met een vingerafdrukscanner?

Een overdonderende meerderheid zegt dat de iPhone 5S-vingerafdrukscanner vooral gebruikt zal worden om de iPhone te ontgrendelen. Op onze vraag ‘Waar gebruikt de iPhone 5S de vingerafdrukscanner voor?’ werd je gedwongen om één antwoord te kiezen. Van de 1.270 deelnemers koos maar liefst 72,2% voor het ontgrendelen van de iPhone. De volgende optie trok maar 10% van de stemmen, namelijk voor het kopen van apps, films en muziek. Betalingen doen was goed voor 9% van de stemmen. Het minst geliefd waren toegang tot wachtwoorden (6%) en anders (2,5%). Natuurlijk kwam in de reacties de onvermijdelijke ‘sneetje in de vinger’ en ‘afgehakte vinger’-argumenten naar voren.

iPhoneclub-lezer Bert ziet alle toepassingen wel zitten: “Afhankelijk van de veiligheid en betrouwbaarheid van het gebruiken van een vingerafdrukscanner vermoed ik dat het veel meer zal zijn dan alleen het ontgrendelen van je telefoon. Dus voor mij E: alle genoemde opties.”

Rutger ziet alle genoemde opties ook wel zitten, maar voegt er nog een paar aan toe: “Apps openen met verschillende profielen (wellicht komt dit beter op zijn recht op een iPad) en apps verbergen/zichtbaar maken aan de hand van de vingerafdruk”. Kijk, daar hadden wij nog niet aan gedacht!

Bekijk grafiek.
Diagram niet zichtbaar? Via deze link wel!

Verantwoording

De hierboven besproken cijfers zijn gebaseerd op onze polls van dinsdag 3 september, waarbij tussen 10:00 uur en 20:00 uur 1.757 iCulture-bezoekers hebben verteld of ze een vingerafdrukscanner in de iPhone 5S willen en 1.270 lezers aangaven wat ze van zo’n vingerafdrukscanner verwachten.

Uitleg

We gaan de komende dagen iedere dag vragen wat jij als iCulture-lezer verwacht van de aankondigingen op 10 september. Daarbij kan het gaan om de vingerafdrukscanner in de iPhone 5S, maar bijvoorbeeld ook om de nieuwe iPhone-kleuren waar we eerder vragen over hebben gesteld. Elke ochtend plaatsen we om 10:00 uur een verse poll en elke avond om 20:30 uur lees je de uitslag van de peiling die dag.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 september 2013, 13:58
Categorie Achtergrond
Onderwerpen apollo, iculture peilt, vingerafdruk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.