iClassroom, beheer je schoolrooster op je iPhone

iClassroom is een webapplicatie voor scholieren en studenten. Met deze applicatie kun je je schoolrooster beheren en notities maken die je later thuis uitwerkt.

iClassroom agendaDe scholen zijn voor sommige mensen alweer begonnen, of staan op het punt te beginnen. Nu is het vaak een heel gedoe om op tijd te komen, laat staan te onthouden waar en wanneer je les hebt. Daarom is er nu een webapplicatie iClassroom. Deze online schoolagenda maakt het scholieren/studenten makkelijk om het rooster, notities en huiswerk makkelijk bij te houden.

De webapplicatie laat je eerst een persoonlijke account aanmaken op de reguliere website, waarop je de nodige instellingen van jouw rooster kunt doen. Als je nog geen account hebt dan ben je verplicht via een computer de website te benaderen om een account aan te maken en je rooster aan te maken.

Na een verificatie van onder andere de begin- en eindtijd van pauzes en het aantal lessen kun je je persoonlijke rooster creëren. Als je rooster gereed is kun je deze vullen met de vakken die je op elke dag hebt.

Zodra deze stappen klaar zijn kun je via je iPhone naar iClassroom.eu gaan en hier inloggen met de gegevens die je aangevraagd hebt op de website. Je krijgt een overzicht te zien van de vakken die je vandaag hebt en wanneer deze beginnen. Eenmaal in de les kun je de applicatie gebruiken om aantekeningen te maken van de les. Deze worden dan opgeslagen zodat je ze thuis via de reguliere website kunt uitlezen en bewerken.

De webapplicatie ondersteunt ook het invoeren van huiswerk. Je krijgt netjes elke dag te zien wat voor huiswerk je voor de volgende dag af hoort te hebben. Als je jouw huiswerk klaar hebt kun je dit via de webapplicatie afvinken. De webapplicatie is beschikbaar is 3 talen: Engels, Nederlands en Duits.

Registreren doe je gratis op: iClassroom.eu, hier is ook een videotour te bekijken hoe de website en de webapplicatie te gebruiken zijn.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 31 augustus 2009, 19:55
Categorie Apps
Onderwerpen activity, onderwijs, webapp

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.