PasteboardStacker biedt geschiedenis van knip- en plakacties (jailbreak)

PasteboardStacker biedt een helpende hand bij knippen en plakken: de applicatie onthoudt de laatste 20 knip- of kopieeropdrachten die je hebt uitgevoerd.
Sander Kleijn - · Laatst bijgewerkt:

PasteboardStackerSinds de introductie van firmware 3.0 is het mogelijk op de iPhone te kopiëren, knippen en plakken. Hoewel deze functionaliteit uitermate handig is, zijn er toch een aantal tekortkomingen. Zo is het niet mogelijk meerdere kopieer- of knipopdrachten te onthouden. Dat is vooral lastig als je meerdere (niet-aaneengesloten) stukken tekst van een webpagina wilt kopiëren. PasteboardStacker biedt een helpende hand: de applicatie onthoudt de laatste 20 knip- of kopieeropdrachten die je hebt uitgevoerd.

Helemaal nieuw is de aanpak van PasteboardStacker niet: al eerder boden jailbreakapplicaties als hClipboard en Clipboard History dit soort functionaliteit bij iPhones met firmware 2.x. Deze applicaties zijn echter nooit omgezet naar firmware 3.0, vermoedelijk vanwege de geringe meerwaarde ten opzichte van Apple’s eigen knip-en-plak-functionaliteit.

PasteboardStacker is een add-on voor Mobile Substrate en wordt vooralsnog opgeroepen door tweemaal te tikken op de statusbar. De ontwikkelaar is nog op zoek naar een alternatieve methode, want de huidige methode wil nog wel eens conflicteren met SBSettings. Ook zorgt het dubbeltikken er in sommige applicaties voor dat de applicatie terugscrollt naar het begin, waardoor het lastig te zien is wat je kopieert of plakt.

Een korte demonstratie van de applicatie (in het Japans) is te zien op YouTube. Wie de applicatie uit wil proberen moet de volgende repo aan Cydia toevoegen: http://homepage3.nifty.com/moyashi/cydia/

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 23:22
Categorie Jailbreak
Onderwerpen applicaties, clipboard, cydia

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.