iCentre Haarlem sluit eind februari, wil verder weg van Apple Store

iCentre Haarlem zal eind februari de deuren sluiten, waarna de winkel zal verhuizen naar een locatie verder van de Apple Store verwijderd.

icentre haarlemiCentre in Haarlem zal eind februari zijn deuren sluiten. Dit heeft personeel van de winkel tegenover iCulture verklaard. Reden hiervoor is de Apple Store in Haarlem, die een kleine afstand van het iCentre-filiaal zit verwijderd. iCentre wil na de sluiting in februari verhuizen naar een nieuwe locatie, maar het is nog niet duidelijk waar dit precies zal zijn. De winkel is in eerste instantie op zoek naar een andere locatie in Haarlem, verder verwijderd van Apple. Plannen om Haarlem helemaal te verlaten lijken daarmee van de baan.

In maart dit jaar bleek uit een interne nieuwsbrief bemachtigd door iCulture dat iCentre een vertrek uit Haarlem overwoog wegens de komst van de Apple Store. Toen werd nog verteld dat een winkel op een minder centrale locatie wellicht een beter idee was.

Het huurcontract voor de huidige locatie verliep origineel op 31 december, maar de winkel heeft ons nu verteld dat het contract tijdelijk is verlengd om een sluiting eind februari mogelijk te maken. Tot die tijd hoopt iCentre met kortingen zoveel mogelijk van het assortiment te verkopen zodat er met de verhuizing zo min mogelijk meegenomen hoeft te worden.

Concurrentie met Apple Store

iCentre is een Apple Premium Reseller, oftewel een winkel die nauwe afspraken met Apple heeft gemaakt om Apple-producten te mogen verkopen. Met de komst van een Apple Store in Haarlem deze maand moet iCentre ineens concurreren met het bedrijf waar zij de producten van verkopen. Eerder bleek al dat dit nogal lastig kan zijn: Apple stuurt bijvoorbeeld veel meer voorraad naar Apple Stores toe bij de introductie van nieuwe producten, waardoor Apple Premium Resellers minder kunnen aanbieden. De iPhone wordt inmiddels pas later naar resellers verzonden, waardoor je niet bij de winkels op dag één terecht kunt.

iCentre ging dit jaar failliet, waarna de winkelketen werd overgenomen en doorgestart door BAS Group. Twee iCentre-filialen in Amsterdam sloten toen de deuren, winkels die zich in dezelfde stad bevinden als de allereerste Nederlandse Apple Store. Dit werd niet door BAS Group als reden voor de sluiting genoemd. Er zou onder andere zijn gekeken naar andere winkels van BAS Group die in de buurt van een filiaal zitten waarmee wellicht geconcurreerd kan worden. In Amsterdam zit ook de door BAS Group beheerde Dixons.

Tipgever: @MvanOeffel

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2013, 11:42
Categorie Apple
Onderwerpen apple store haarlem, icentre

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.