Apple Store Den Haag pas in 2014 open, deze week twee kerstbomen in Passage

De kerstboom in de Haagse Passage komt terug en Apple Store Den Haag gaat pas in 2014 open.

den-haag-kerstboomApple Store Den Haag gaat in 2013 niet meer open. De bouw zou al een aantal maanden stilliggen en bronnen van iCulture melden dat er ook geen ontwikkelingen zijn op het gebied van personeel. Omroep West meldt ondertussen dat er dit jaar toch een kerstboom staat op de traditionele plek in de Haagse Passage. Dat vertelde Arnold Muijser, voorzitter van de winkeliersvereniging, aan Omroep West. Opmerkelijk is dat er daardoor maar liefst twee kerstbomen in de Haagse Passage komen te staan, want er waren ook al plannen om een alternatieve kerstboom neer te zetten als ‘troost’ voor de groep diepbedroefde bewoners, die het dit jaar zonder kerstboom moesten doen. Die alternatieve kerstboom gaat ook gewoon door.


De alternatieve kerstboom staat er vanaf zaterdagochtend, terwijl de originele kerstboom er waarschijnlijk al vanaf vandaag (vrijdag) staat, op de oorspronkelijke plek op het pleintje voor het voormalige Selexyz-pand.

Dat Apple de kerstboom weg wilde hebben, had waarschijnlijk te maken met de wens van Apple om het zicht op de winkel niet te belemmeren. Apple zou volgens voorzitter Muijser zijn teruggekomen op het besluit. Zolang er geen Apple Store is, hoeft Apple zich ook niet druk te maken over slecht zicht. Want het is inmiddels zeker dat de Apple Store Den Haag in 2013 niet meer open gaat.

Medewerkers van Apple Store Haarlem vertelden een aantal weken geleden nog doodleuk aan hun bezoekers dat de openingsdatum van de Haagse Store op 21 december zou plaatsvinden, maar die datum bleek al snel onmogelijk. Er zou een conflict tussen Apple en de gemeente Den Haag zijn omtrent bouwplannen.

Foto via Pixel Addict (Flickr).

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 december 2013, 16:31
Categorie Apple
36 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.